Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÖZGECAN ASLAN'IN ADI KIZ YURDUNDA YAŞAYACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2015 - 09:29

Mersin’de vahşice katledilen ve Türkiye’yi yasa boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adıBeşiktaş’ta yaşayacak. Beşiktaş Belediyesi’ne ait olan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun ismi düzenlenen törenin ardından Özgecan Aslan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak değiştirildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Kız çocuklarımızın her biri Özgecan aslında. Ama onlar Özgecan’ın kaderini paylaşmasın istiyoruz" dedi.


Beşiktaş Belediyesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına belediyeye ait Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun ismini Özgecan Aslan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak değiştirdi. Tabela değişim törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Yüksek Öğrenim Müdürü Reyhan Türkmen, belediye yetkilileri ve yurtta kalan kız öğrenciler katıldı. Öğrenciler, tören boyunca Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıdı. Başkan Hazinedar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından yurdun ismi törenle yenisiyle değiştirildi.


"KIZLAR, ÖZGECAN’IN KADERİNİ PAYLAŞMASIN İSTİYORUZ"


Kız öğrencilerin Özgecan’ın kaderini yaşamamalarını istediğini belirten Başkan Hazinedar, “Beşiktaş’ın merkezinde bir kız öğrenci yurdumuz var. Kız çocuklarımızın her biri Özgecan aslında. Ama onlar Özgecan’ın kaderini paylaşmasın istiyoruz. Bize görev sorumluluklar düşüyor. Bu nedenle içinde Özgecan’ların yaşadığı üniversiteli kız öğrencilerimizin yaşadığı belediyemizde ait yurdun adını Özgecan Aslan koyduk” şeklinde konuştu.
İsim değişikliği için çok yoğun bir destek aldıklarını belirten Başkan Hazinedar, “Biz teklif verdik. Beşiktaş Belediyesi meclis kararıyla oluştu. Herhangi dışarıdan bir teklifle şekillenmedi süreç. Ama çok yoğun bir destek aldık halkımızdan ve öğrencilerimizden. Toplumun bütün kesimi destekledi” ifadelerini kullandı.
İsim değişikliğini anlamlı bulduğunu ifade eden Gamze Karataş isimli yurt öğrencisi, “Kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik davranışlar için çok güzel bir simge oldu. Her yurda girip çıkıyoruz. Bu ismi gördüğümüz zaman bu olayı kötü de olsa hatırlatacak” dedi.
Yurt isminin Özgecan Aslan olarak değişmesinden mutlu olduklarını ifade eden Yasemin Yıldırım isimli başka bir öğrenci, “Yurda her girip çıktığımda Özgecan’ın ismini burada görüyor olmak; kadın cinayetlerinin azalması için sivil toplum kuruluşları ile beraber neler yapabileceğimize örnek olacaktır ve bunu bize sürekli hatırlatacaktır” şeklinde ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.