Dolar 32,2854
%0.03
Euro 35,0382
%-0.13
Altın 2.479,760
%0.55
Bist-100 10.549,00
%2.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Önder Ayyıldız’dan Çekmeköy Belediyesi’nin arsa satışına tepki, Millet İttifakı’na eleştiri

  • İstanbul Gündemi
  • 08.10.2021 - 17:04

Çekmeköy Belediyesi’nin Eylül ayı içerisinde gerçekleştirdiği Belediye Meclis toplantısında Hüseyinli mahallesinin sınırları içinde yer alan 21 bin 170 m2 lik bir arsanın satışına ilişkin kararın Belediye Meclisi’nde onaylandığını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, Çekmeköy Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullerin, arsaların, satışının, Yeniden Refah Partisi olarak tasvip etmediklerini söyledi. 

AYYILDIZ: ‘‘YENİDEN REFAH PARTİSİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN YAN LASTİĞİ, YEDEK LASTİĞİ DEĞİLDİR’’

Çekmeköy Belediyesi’nin arsa satışını eleştirdikleri için ilk defa Millet İttifakı’nın grup başkanvekillerinin Çekmeköy Belediye Meclisi’ndeki toplantıda kendilerine ‘hoş geldiniz’ dediğini kaydeden Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, ‘‘Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Yeniden Refah Partisi hiçbir siyasi partinin kendi siyasetlerini güçlendirecek ve özellikle Çekmeköy’de kendi fikriyatına hizmet etme potansiyeli, yan lastiği, yedek lastiği değildir. Yeniden Refah Partisi kendi siyasetini sahaya yansıtır, başkalarının başka ilçe başkanlarının, Millet İttifakı’nın söylemlerine odaklı veya siyasetine odaklı siyaset, politika geliştirmez, öncelikle ben bunu ifade etmek istiyorum. Ve kendilerine şunu tavsiye ediyorum; değerli arkadaşlar siz Millet İttifakı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi sizin elinizde, siz önce kendi öz eleştirinizi yapacaksınız. Çekmeköy Belediyesi sınırları içerisine ya da Çekmeköy halkımıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce 2019 yerel seçimler sürecinde neleri vaat ettiniz ve hangi aşamada bu konuda başarılı oldunuz? Siz önce bu konuda özeleştirinizi yapacaksınız diyorum ve birkaç kelimeyle birkaç maddeyle Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çekmeköyümüz özelinde yapmayı planladıkları ama bir türlü başaramadıkları hedeflerden projelerden bahsetmek istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi olarak geçtiğimiz aylarda Taşdelen ve Yeni Doğan’daki kavşak problemini dile getirdiklerin belirten Ayyıldız şöyle devam etti: ‘‘Yeniden Refah Partisi olarak gerçekten de Çekmeköyümüz nezdinde çok büyük ses getiren ve bunu Çekmeköy Belediye Meclisi’nde de tartışılacak boyuta getiren bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik ve binlerce defa izlendi bu basın açıklamamız. Bu algının oluşması neticesinde Millet İttifakı’nın partileri sevgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gitti ve dedi ki ; ‘‘Yeniden Refah Partisi tabiri caizse burada malı götürmeye başladı çünkü insanların gerçekten ihtiyaçlarına cevap verebilecek, sorunlarını gündeme getiren bir basın açıklaması vurucu etkili bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve Büyükşehir Belediyesi olarak bizleri, sayın İmamoğlu’nu zor durumda bırakan bir açıklama idi bu dolayısıyla bizi burada bir proje geliştirmemiz lazım ve bu sorunu çözmemiz lazım yoksa Çekmeköy’de bizim % 51 ile biliyorsunuz Millet İttifakı İmamoğlu’na oy vermişti %51,3 dolayısıyla burada bir önlem almamız lazım’’

‘‘TAŞDELEN METRO VE TÜNEL PROJESİ’NİN GERÇEKLEŞTİRİLMEMESİ ONLARI AYIBI’’

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Taşdelen’in girişinden itibaren yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bir tünel ve metro projesi olduğunu söyleyen Önder Ayyıldız, ‘‘Projelendirilmişti, her şeyi yerli yerindeydi sadece yapım aşamasına geçilmesi kalmıştı ne yazık ki AK Partili hem yerel belediye hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönemin, bu projeyi gerçekleştiremediler. ( bu da onların ayıbı)  anti parantez söylemem gerekiyor. Tabi biz Millet İttifakı’nın Taşdelen’in girişinden itibaren 3 kilometrelik bir tünelin kazılmasını aslında bir yerde şöyle istemiyoruz; çünkü o Taşdelen in girişinden başlayıp kazmaya Alemdağ stadının 1877 Alemdağ Spor Tesisleri’nin, stadının içinden çıkma endişemiz var. Çünkü CHP‘li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hem İstanbul içerisindeki otobüsler olsun, metro projelerinin üzerinin kapatılması olsun Çekmeköy’de özellikle İSKi’nin çalışma yaptığı alanlarda adeta patates tarlasına dönecek şekilde bir hizmet anlayışını gördükten sonra biz Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin altından kalkamayacağı bir şeyin altına girmesini açıkçası istemiyoruz. Buna alternatif olarak zaten kendileri de bunu yapamayacaklarını bildiklerinden dolayı ve buraya 90 milyon lira gibi bir para yatıramayacaklarından dolayı öyle bir bütçe ayırmadıklarından dolayı buna alternatif olarak yine benzin istasyonunun orada Alemdağ istikametine  çevrilen bir U dönüşü yapma noktasında bir projeleri vardı bunun da maliyeti yaklaşık 10 milyon lira bizim kendilerine tavsiyemiz inşallah bu işe yeltendiğiniz zaman bu işe kalkıştığınız zaman bizi davet edin biz de bizim hoca efendi gruplarımız var onları davet edelim onların da dualarıyla, belki duayı alırsak duayla başlarsak bu işi nihayete erdirebilirsiniz diye nükte olarak bir latife yaparak kendilerine bir serzenişte bulunuyorum. Ayriyeten seyir tepesine ilişkin olarak da biliyorsunuz büyükşehir belediye başkanı sayın İmamoğlu 2019 yılının sonlarına doğru seyir tepesini ziyaret etmişti ve burada çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor şeklinde bir açıklama gerçekleştirmişti dolayısıyla bu açıklama çerçevesinde biz seyir tepesinin bir an evvel hizmete açılacağını bekliyorduk böyle bir beklenti içerisine sokmuştu bizleri ancak bugün gelinen noktada evet nisan ayında açacağız, haziranda son artık açık açıyoruz temmuz da 1 liraya çay içeceğiz şeklinde vatandaşı, halkımızı bir beklenti içerisine sokmalarına rağmen hala seyir tepesine ilişkin olarak atılan bir adım yok ve nihayete erdirilemedi buda Büyükşehir Belediyesi’nin Çekmeköy sınırları içerisindeki bu proje anlamında fiyaskoyla sonuçlanan bir projesi olmuştur.’’ diye konuştu.

Yine dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş döneminde başlamış olan ama bir türlü bitirilemeyen İtfaiye Binası Projesi’ne dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

‘‘İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇEKMEKÖY’DE SINIFTA KALDI’’

‘‘Şile yolunun kenarında bu konuyla alakalı da herhangi bir gelişme yok. Kendilerinden bu yönde bir açıklama da yok. Dolayısıyla bu konuda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çekmeköy’de sınıfta kaldı ve açıkçası vatandaşlarımız tarafında tepki ile karşılandı. Peki bütün bunları anlatırken Sayın İmamoğlu 2019 un biliyorsunuz yıl sonuna doğru gelmişti buraya o gün doğan çocuklar bugün kreşlere gidecek yaşa geldiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi biliyorsunuz İstanbul’un her ilçesinde kreş açacağını vaat etmişti dolayısıyla sayın İmamoğlu’nun 2019 yılında Çekmeköy’ü ziyaretinde doğan çocuklar bugün kreşe gidecek yaşa geldiler neredeyse hala ortada Çekmeköyümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı bir kreş yok bunu da anti parantez milletimize duyurmak istiyorum.

‘‘İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HALK BAKKAL PROJESİ DE ÇÖKTÜ’’

Halk Bakkal Projesi’ne ilişkin olarak da birkaç kelime ifade etmek istiyorum; biliyorsunuz Halk Bakkal Projesi’yle hem sokak aralarındaki bakkal kardeşlerimize finansal destek anlamında müşteri yoğunluğu anlamında bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı kartların bu bakkallarda kullanılmasına ilişkin bir projeydi bu. Lakin bizim yaptığımız esnaf ziyaretlerimiz neticesinde bakkal kardeşlerimizin esnaflarımızın bu konudan çok mustarip olduğunu aynı uygulamanın özellikle 3 artı marketlerde ve diğer marketlerde de yapıldığını dolayısıyla bu anlamda beklentilerin karşılanmadığı noktasında bize söylemleri oldu bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Bakkal Projesi de çökmüş oldu böylelikle.

 Bu arada Alparslan Türkeş Kültür Merkezi Doğa Parkı’mızın yanında yine sayın Kadir Topbaş beyin zamanında Büyükşehir Belediyesi projesi olarak gündeme gelmişti ve bugün gelinen noktada Alparslan Türkeş Kültür Merkezi hâlâ atıl vaziyette bekliyor biraz önce Belediye Meclis Toplantısı’nda tekrardan stratejik planların gündeme geldiği esnada tekrardan gündeme geldi. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri Alparslan Türkeş Kültür Merkezi olarak isimlendirilecek kültür merkezinin Çekmeköy Belediyesi’ne bırakıldığını ve onun uhdesinde olduğunu söylediler. Halbuki AK Partili arkadaşların yaptığı cevaben açıklama da buranın hâlâ İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu ve ‘tamamlayabilecekseniz siz tamamlayın tamamlayamayacaksanız biz yerel belediye olarak bu projeyi tamamlayacağız ve nihayete erdireceğiz’ şeklinde bir açıklama biraz evvel başkan yardımcılarından grup başkan vekillerinden birisi ifade etti netice itibari ile Büyükşehir Belediyesi’ni Alparslan Türkeş ilişkin olarak da adım atmasını beklediğimiz bu kültür merkezinde hiçbir gelişme olmadı.

‘‘BEL-TUR’UN BÜFESİ KALDIRILDI ATM KONDU’’

Bir dönem zabıta savaşlarını da konu alan Madenler Meydanı’nda BEL-TUR büfesinin açılmasına ilişkin ve sadece Çekmeköy’de değil İstanbul’un birçok noktasında Halk Ekmek satışı işte gençlere vatandaşlara sabahları işe giderken çorba dağıtımı ve çay dağıtımına ilişkin olarak bir büfe kurulması ve yerel belediyenin buna kendi sorumluluk alanı içerisinde olduklarından dolayı buna izin vermemesinde kaynaklı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana alterinde olduğundan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin burayı sahiplenmesinden kaynaklı bir adeta zabıta ve meydan savaşlarına dönen bir ortam vardı ama bugün gelinen nokta da görüyoruz ki Çekmeköy Belediyesi oradan çekildi zabıtalarını çekti oraya büfeyi kurdular BEL-TUR’un büfesi kuruldu. Ama bugün gelinen noktada baktığımız zaman büfeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendisi kaldırdı ve belki de daha çok gelir getirecek düşüncesiyle Büyükşehir Belediyesi kasasına, oraya banka ATM’si koydular. Bu konuda da Çekmeköy Belediyesi’nde özellikle Millet İttifakı’na sayın Ekrem İmamoğlu’na oy veren kardeşlerimi bilgilendirmek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taşdelen- Yenidoğan kavşak problemini, Seyir Tepesi Projesi, İtfaiye Binası Projesi, kreşler konusunda ve Halk Bakkal Projeleri, madenlerdeki büfe ve Alparslan Türkeş Kültür Merkezi’ne ilişkin olarak bunların arasında kendi vaatleri de. Belli oranda yerel belediyenin ve AK Parti’nin başlatmış olduğu ve bu projeleri tamamlamamış olduğu süreçten dolayı fiyaskoya sonuçlanan bir Büyükşehir Belediye anlayışı var. Ben aziz milletimize Çekmeköylü kardeşlerimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamdaki yaklaşımını eleştiren bir tarzda şikayet ediyorum.

‘‘YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN MEDET BEKLEMEK ONLARIN AYIBI’’

Açıkçası bir tane tamamlayabilecekleri bir proje hem yok hem bu konuda tecrübeleri de yok, iş bitirme belgeleri de olmadığı gibi bu konuda gayretleri de yok, sadece yerel belediye de Ak Parti’yi, Çekmeköy Belediyesi’ni biz nasıl sıkıştırırız onlara nasıl muhalefet edebiliriz? Yerel belediye de söyleyecekleri bir öneri veya geliştirebilecekleri bir politika ve bir siyasette olmadığından dolayı en son pazartesi günü Millet İttifakı’nın grup başkanvekilleri kürsüye çıkıp; efendim 3600 ek göstergenin durumu nedir? Osmangazi Köprüsü’nün işte fiyat artışları, Avrasya Tüneli dışında daha farklı genel siyaseti ilgilendiren konuları gündeme getirilmelerini açıkçası biz tepki ile karşılıyoruz. Bütün bunlar ortadayken Millet İttifakı’nın grup başkanvekillerinin pazartesi günü Yeniden Refah Partisi’ne ‘hoş geldiniz’ demeleri AK Parti’yi biz arsa satışları üzerinden eleştireceksek acaba bize buradan bir oy kazanımı gelir mi? düşüncesi içerisinde olacaklarsa Yeniden Refah Partisi’nden medet beklemek onların ayıbı olsa gerek diye düşünüyorum dolayısıyla çekmeköy belediye toplantılarında, özellikle arsa satışları konusunda kendilerinde beklenen muhalefeti sergilememelerinden dolayı aklımıza şu soru geliyor ; evet biz arsa satışları konusunda yerelde sizlere muhalefet etmeyelim sizde büyükşehir belediyesinde çoğunluğa sahip olduğunuzdan dolayı bizim yapacağımız projelerde sizde bize yardımcı olun şeklinde bu bağlamda bir anlaş yaptılar mı acaba diye aklımıza sorular gelmiyor değil diye eklemek istiyorum.

‘‘BİZ ÇEKMEKÖY’DE YAPILAN HER HAYIRLI HİZMETE ALKIŞ TUTTUK’’

Değerli arkadaşlar şimdi asıl konumuza gelmek istiyorum ; biliyorsunuz biz milli görüş partileriyiz ve özellikle iyinin, faydalının, doğrunun ve güzelin yeryüzünde hakim olması noktasında siyaseten ve bu konuda adım atan siyasi partileri, yöneticileri, bu gerek hükümet olsun, gerek yerel belediye olsun, gerek büyükşehir belediyesi olsun bu anlamda atılacak adımları destekler bir tavırla doğruya doğru, yapılan hizmetleri ve bitilmiş olan hizmetleri alkışlayan, eksikleri ifade edilen yanlışların düzelmesi noktasında da bir siyaset ortaya koyan  bir siyasi partiyiz ve bu genel başkanımız Fatih Erbakan’ın partiyi daha ilk kuracağı günde kuruluş dilekçesini vereceği günde Hacı Bayram Veli Camii’nin önünde yaptığı açıklama gerçekten de bizim o günden bugüne yapmış olduğumuz siyasette karşılık buldu milletimiz nezdinde. Bu bağlamda biz Çekmeköy’de yapılan her hayırlı hizmete alkış tuttuk ve Çekmeköy AK Parti Belediyesi’nin yapmış olduğu hayırlı hizmetleri en çok dile getiren, bardağın dolu tarafını en çok söyleyen bu kardeşiniz Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı olmuştur. Ancak şunu da ifade etmem gerekiyor; bizim belediyecilik anlayışımız, bizim yerel yönetim anlayışımız insana, hayvanata ve nebatata olan yaklaşım ve şefkat ve merhamet anlamında bağlamında biz hizmet anlayışımız vardır. Milli Görüş partilileri olarak bu bağlamda biz belediyelerin çalışmalarını değerlendiririz.

‘‘ÇEKMEKÖY BELEDİYEMİZİN UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI NOKTASINDA YETERSİZ SİYASET ORTAYA KOYUYOR’’

Çekmeköy Belediyemizin özellikle alkol ve uyuşturucu bağımlılığı noktasında, özellikle uyuşturucu bağımlılığı noktasında takındığı tavır belki yetersiz siyaset ortaya koymasını eleştiriyoruz ve yetersiz buluyoruz. Bu bağlamda özellikle Ümraniye’mizde  şu anda Yeşilay ile beraber YEDAM merkezi kuruldu bu uyuşturucu bağımlısı kardeşlerimizin tedavi edileceği bir merkez kuruldu. Onların topluma kazandırılmasına ilişkin bir merkez kuruldu. Dolayısıyla bu Çekmeköyümüzde önemli bir problem bu problemin sadece Çekmeköy Belediyesi olarak değil kaymakamlık nezdinde, emniyet müdürlüğü nezdinde, ilçe müftülüğümüz nezdinde ele alınması gerekiyor ve bu konunun artık bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Sadece emniyet bağlamında güvenlik güçleri bağlamında bunlarla mücadele değil bunun dışında manevi olarak da burada bir mücadelenin ortaya konulması gerekiyor. Bu anlamda müftülüğümüzün buradaki vakıflarımızın derneklerimizin dini cemaatlerimizin gerçekten ehli sünnet vel cemaat akidesinde olan cemaatlerimizin sohbet halkalarını buralarda genişletmesi yani hülasa insanların herkesin başına Erbakan hocamızın bir sözü var jandarma, polis dikemezsiniz ama herkesin kalbine Allah korkusunu koyabilirsiniz, gençlerimizin özellikle alkole, uyuşturucuya ulaşımlarının yollarını tıkama bağlamında bir politika ortaya konulması gerekiyor. Bu bağlamda Çekmeköy Belediyesi maalesef sınıfta kalmıştır. Biz bu konuda strateji planları da az önce dinledim ve bu planlar çerçevesinde herhangi bir adımın atılmayışı bizleri son derece üzmüştür. Çekmeköyümüzde 3 tane pavyon var bunların kapatılmasıyla alakalı ben zaman zaman basın toplarında, açıklamalarımda, sosyal medya paylaşımlarında ifadelerde buluşmuştum hem de bunların arasında ruhsatsız olanlarda var kapatılmaya da çok müsait yani gerekçe de belli ruhsatın yok seni kapatıyorum bitti.

‘‘SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ OLAN KİŞİLERİN SAYISININ AZALTILMASI BİR PROJE ORTAYA KONULMALIDIR’’

Ama biz bunları idare edelim görmezden gelelim yaklaşımında olursanız biz burada belediyeyi yetersiz buluruz ve eleştiririz. Değerli arkadaşlar çeşitli işyeri adı altında fuhuş merkezlerinin olması bunun dışında kumar oynatılan merkezler olması konusunda herhangi bir işlem yapılmaması bununla alakalı bir mücadelenin ortaya konulmaması da Çekmeköy Belediyemizin ne yazık ki eksiklerindendir. Vakıfların, derneklerin sayısının artırılması, milli ve manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirme noktasında vakıfların yeni vakıfların kurulması ve bunların yaygınlaştırılması, gençlerin vakıf kurması konusunda öncelik edinmesi desteklenmesi anlamında biz Çekmeköy Belediyesi’ni bu anlamda yetersiz görüyoruz, dolayısıyla bu konuya da ağırlık vermelerini istirham ediyoruz, rica ediyoruz. Kültür ve medeniyetlerimizi yaşatan eserlerin inşası, biz Osmanlı’nın çocuklarıyız, biz Sultan Fatih’in torunlarıyız, Sultan Alparslan’ın torunlarıyız, biz Selahattin Eyyubi’nin torunlarıyız dolayısıyla Çekmeköy’de medeniyet değerlerimizin yansıtan yapılarında inşa edilmesinin vakti geldi de geçiyor. 3 dönem oldu sayın Poyraz yani artık bunlara ağırlık vermemiz gerekiyor, yani dışardan bir turist gelse burası neresi ? diye sorduğu zaman ya burası İslam toprağımı ? Türk İslam medeniyetine sahip bir toprak mı ? Hiçbir şekilde belli değil en azından Türk İslam medeniyetini yansıtan eserlerin de artık yavaş yavaş ortaya konulması bağlamında bizim sizlerden 2024 yılına kadar en azından bir talebimiz var.

‘‘BU ARSALARIN SATILMASI YERİNE YENİ İŞ SAHALARI AÇILABİLİR’’

Bütün bunlar manevi anlamda taleplerimizdir. Maddi anlamda problemlerimiz var, nedir? Sosyal yardıma muhtaç olan kişilerin sayısının azaltılması yani sosyal yardım yapılacak ailelere sosyal yardımları arttırmaktan ziyade, bu ailelerin sayısının azaltılmasına ilişkin olarak belediyenin artık ortaya proje koyması lazım. Özellikle bizim Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli tarafında bizim satışına tepki verdiğimiz yerlerde burada hem kültürel olarak yaşatılması bağlamında hem Çekmeköyümüzü besleyen gıda anlamında besleyen ürünlerin yetiştirilmesi ve işe ihtiyacı olan insanların ve sosyal yardıma ihtiyacı olan insanların ailelerin bu anlamda desteklenmesi bağlamında güzel bir proje ortaya konulabilir. Biz bu bağlamda kendilerine teşvik edici bir öneri ortaya koymuş olalım. Yeni iş sahalarının açılması, yine bu arsaların satılması yerine yeni iş sahaları açılabilir, bu şekilde değerlendirilebilir, özellikle belirli meslek grupları var, marangozlar ara sokaklarda oto tamir yerleri var, mahalle içlerinde ve mahalleliyi rahatsız eden durumlar. Dolayısıyla bunların belli noktaya toplanıp orada onların işlerini rahat yürütebilecekleri alanlar oluşturulabilir belediyece buna ön ayak olunabilir, belediyeye de kaynak olur oradan gelecek kiralar belediyenin kasasına girer netice itibari ile hem halkımız belli noktalarda işlerini görmüş olur hem de belediyemiz buradan finansal kaynak sağlamış olur bu bağlamda da kendilerine önerimiz var. Köylerimizde yöresel ürünleri de ifade etmiştik, bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman mutlu, huzurlu, sevgi ikliminin yayıldığı, caddelerinde, sokaklarında gül kokan görsel anlamda da gülle bezenmiş bir Çekmeköy yapısına kavuşturulmaması için hiçbir neden yok sadece burada mental olarak Çekmeköy Belediyemi’zin yöneticilerinin buna hazır olması kendilerini buna kanalize etmeleri gerekiyor.

‘‘TAŞDELEN BÖLGESİNDE İMAM HATİP OKULU EKSİKLİĞİMİZ VAR’’

En azından özellikle Taşdelen bölgesinde imam hatip okulu eksikliğimiz var, imam hatip okulu yapılması bu konuda gerçekten uzman fikirleri değerli insanlar var. Ben cumhurbaşkanımızın talimatıyla kurulmuş olan imam hatip okulları platformu toplantılarına birçok defa gittim orada cumhurbaşkanımızın da eksik olan yerlerde imam hatip okulu yapılmasına ilişkin olarak böyle bir çalışmanın yapılması bağlamında bu platformun kurulmasını istediğini biliyorum bu toplantılara katıldım. Niçin ihtiyaç olduğu halde bizim Taşdelen bölgemizde imam hatip okulu, özellikle uyuşturucunun çok yaygın olduğu bir nokta olan ve adeta Çekmeköye dağıtım merkezi konumuna gelmiş olan bu bölge de imam hatip okulu Çekmeköy’ümüzde 6-8 arası Kur-an Kursumuz var. Niçin Kur-an kurslarımızın sayısını artırmıyoruz? Mevcutların ihyasını mevcutlara talebelerimizin ilgisinin yoğunlaşması konusunda bir çalışma yapmıyoruz bütün bunları ben Çekmeköy Belediyemi’ze tavsiye ediyorum. Ve şunu da ifade etmek istiyorum biz niçin buradayız neden Çekmeköy Belediyesi’nin önünde bu basın açıklamasını gerçekleştiriyoruz?

‘‘BİZ GELECEK NESİLLER İÇİN BİR SİYASET ORTAYA KOYAN SİYASİ PARTİYİZ’’

Değerli arkadaşlar biz sadece buraya seçimler için 2023 seçimleri için 2024 yerel seçimleri için ortaya çıkmış bir siyasi parti değiliz. Biz gelecek nesiller için bir siyaset ortaya koyan bir siyasi çalışmanın içine giren bir siyasi partiyiz dolayısıyla Çekmeköy Belediye Meclisi’nde AK Partili, CHP’li, İYİ Partili arkadaşlarımızın ve çocuklarının geleceği için aynı zamanda bugün Çekmeköy Belediyemizin önünde basın açıklaması gerçekleştiriyoruz.

‘‘ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NİN SORUMLULUK ALANI İÇERİSİNDE OLAN ARSALARIMIZ SATILAMAZ’’

Ben buradaki bütün Meclis Üyelerimizin, Çekmeköyümüzün varlıklarının satışı gündeme geldiği zaman, varlıkları elden çıkarılma noktasındaki tavırlarının bu şekilde pasif olmasını çok yadırgıyorum açıkçası. Yarın öbür gün işte 15 -20 yıl sonra bugünün çocukları yarın büyüdüğü zaman ya o zaman hiçbir siyasi parti yok muydu? Belediyelerin varlıkları elden çıkartılırken bunlara ‘dur’ diyecek hiç mi bir siyasi parti yoktu dediklerinde evet o gün, bugün biz Yeniden Refah Partisi Olarak Çekmeköy Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisinde olan arsalarımız satılamaz arkadaşlar, satılmamalı, çocuklarımız için, geleceğimiz için, satılmamalı parklarımız benzin istasyonuna çevrilmemeli. Rant alanlarına dönüştürülmemeli çevrilmemeli, bu anlamda bu amaçla buradayız. Değerli arkadaşlar; 2019 yılında Çekmeköy Belediye Başkanı seçildi sayın Ahmet Poyraz 2019 yılının eylül ayında bir gayrimenkul satışı gerçekleşti 2020 temmuz ayında Hamidiyemizdeki okul arazisi ve SGK borçlarına istinaden bir arazi olmak üzere iki tane satış gerçekleşti. 2021 yılının mayıs ayında 3 tane eylül ayında bir tane ve bugünde bir tane satışına ilişkin olarak karar alındı Meclis’ten geçmiş oldu. Toplamda Çekmeköyün Belediyesi’nin yerel girişimlerden sonra 2 - 2,5 yıllık süre zarfında 41726 m2 lik varlığı elden çıkarmış oldu.

‘‘100 MİLYON LİRA BİR RAKAM YAPIYOR’’

Kıymetli kardeşlerim, bunun rayiç bedel üzerinden hesapladığımız zaman yaklaşık olarak tabi bunlar net rakamlar olmamakla beraber yaklaşık 100 milyon lira bir rakam yapıyor. Efendim biz bu 100 milyon lirayı bisiklet yolu yaptık, işte çeşitli kütüphaneler yaptık, oralarda değerlendireceğiz, performans projelerini dahil ettik oralarda değerlendireceğiz, nerede harcadınız dediğimiz zaman, sorduğumuz zaman; bakınız biraz önce de 2022 yılının performans programının sunumunu gerçekleştirdi. AK Partili arkadaşlar Belediye Meclisi’nde ve şunu da ilave etmek istiyorum, gözden kaçtı. CHP’li arkadaşlarımızın Millet İttifakı partilerine mensup olan arkadaşlarımın da dikkatinden kaçtı diyelim iyi niyetle, ancak şunu ifade etmek gerekir ki 2020’nin ocak ayında Spor Toto’dan olimpik havuz, Ömerli Spor Tesisleri, 4 adet gençlik merkezi, 10 adet basketbol sahası yapımında kullanılmak üzere 12.670.000 lira kaynak aktarımı gerçekleşti. Mart ayında 2020 nin çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 1.000.000 lira niçin ? 0 Atık Projesi, Mobil Atık Projesi, çöp konteynırı alımı için, mart ayında yine iller bankasından 5 milyon lira, Çamlık Sokak Bisiklet Yolu açılışı gerçekleşmişti geçmiş aylarda, biz takdir etmiştik, teşekkür etmiştik. Böyle bir hizmet yapıldığı için, ekim ayında çevre ve şehircilik bakanlığından yine 6.300.000 lira atık getirme Ayrıştırma Merkezi’nin yapımıyla alakalı olarak böyle bir ek kaynak aktarımı yapılmıştı. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 0 Atık Projesi kapsamında 12.152.500 lira, yine aralık ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın’dan Özel Eğitim Merkezi’ne ilişkin olarak belli bir miktar miktarı yazmıyor bütün bu rakamlar Çekmeköy Belediye başkanlığımızın sitesinde var arkadaşlar biz oradan aldık. 2021 Eylül ayında yine bakanlık bakanlık saymak istemiyorum miktarları söyleyeyim 8.850.000 lira. 2021 temmuzunda İstanbul Büyüklşehir Belediyesinden 2.600.000 lira nisan ayında da Spor Toto’dan 10 adet genç ofis, 20 adet basketbol sahası , İMKB Lisesi’nin bahçesindeki futbol sahasını çimlendirmek amaçlı 5.650.000 lira gibi bir kaynak girişi olmuş Çekmeköy Belediyesi’nin kasasına.

‘‘BELEDİYENİN KASASINA 94.500.000 lira EK KAYNAK GELDİ’’

Gelen ek kaynağın miktarı 94.500.000 lira yapıyor. Gayrimenkul satışlarından da 100.000.000 lira şimdi biz farklı siyasi aksiyonların diliyle lisanıyla jargonuyla bu para nerede şeklinde böyle bir yaklaşım içerisinde olmayacağız. Bu paraların nerede değerlendirildiği noktasında pazartesi günü Çekmeköy Belediyemi’zde bütçe görüşmeleri olacak  aynı zamanda 2022 için Çekmeköy Belediye Başkanımızdan bu bütçe görüşmeleri sırasında açıklama bekliyoruz. Belki bizim göremediğimiz belki bizim değerlendiremediğimiz gözden kaçırdığımız farklı makul ve mantıklı bir açıklaması vardır yani netice itibari ile bizim arkadaşlarımız komisyonumuz bunları değerlendiriyor. Bizim gözden kaçırdığımız noktalar olabilir ama burada Çekmeköy Belediye bütçesine 94.000.000 lira kaynak aktarımı bakanlıklar üzerinden yapıldığı biraz önce satışı ifade ettiğim gayrimenkul satışlarından da 100.000.000 lira gibi bir kaynağın aktarılması gibi bir durum söz konusu.

‘‘YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NE TALİBİZ’’

Biz tabi 2024 yılında Yeniden Refah Partisi Olarak Çekmeköy Belediyesi’ne talibiz. Allah izin verirse ve bu konuda diğer siyasi partilerden çok daha fazla buna inanıyoruz ve çok daha fazla bu işe inanmışlık, adanmışlık olarak sahadayız ve bunları kalem, kalem değerlendiriyoruz ve bu proje bağlamında da bugünden itibaren önümüzdeki 2 yıllık süreçte bu işin maddi manevi olarak projelendirilmesini çok ciddi olarak bu işi alacağız   ve şu anda da çalışıyoruz. Özellikle bununla alakalı olarak çalışmalar çerçevesinde milli ve manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirilmesi noktasında ilim meclislerinin oluşturulması ve maddi anlamda da projeler geliştirilmesi bağlamında bir stratejik hedeflerimiz var bu bağlamda çalışıyoruz.

‘‘AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMELERİNİ İSTİFA ETMİŞKEN YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE KATILMALARINI İSTİRHAM EDİYORUM’’

 

Yani arkadaşlar biz 2024 yılında maddi olarak çökmüş, manevi olarak da çürümüş bir Çekmeköy Belediyesi devralmak istemiyoruz. Buradan bütün yetkili arkadaşlara da belediye mensuplarına da ifade etmek istiyorum, bu arsa satışlarının derhal durdurulması gerekiyor biraz önce konuşmamız da ifade ettiğimiz gibi çözüm odaklı bir siyasi parti olduğumuz için önerdiğimiz alternatifler doğrultusunda da bir siyaset anlayışını Çekmeköy Belediyemizden bekliyoruz. Peki Çekmeköy halkımızdan Ak parti belediye başkanlığı için AK Partiye oy veren kardeşlerimizden de ben şöyle bir dilek ve temennim var görünen o ki bu arsa satışları devam edecek inşallah belli noktada durur temennimiz o, ancak bu arsa satışları devam ettiği takdirde AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin 44 bin tane üyesinin olduğunu söylemişti ben sayın ilçe başkanımızın geçen hafta olduğu yerel basın açıklamasını takip ettim. 44 bin üyesinin olduğunu söylemişti ben AK Parti’ye üye olan kardeşlerimden rica ediyorum; bu arsa satışlarına biz vandallar gibi sokak, sokak  eylem yaparak durdurma eğiliminde değiliz öyle bir siyasi parti, öyle bir anlayışta da değiliz yalnız ben AK Parti’ye mensup olan , üye olan kardeşlerimden AK Parti’den istifa etmelerini istifa etmişken Yeniden Refah Partisi’ne katılmalarını istirham ediyorum.

Bu genel merkeze sayın cumhurbaşkanımızın önüne de gidecektir ve bu konuda Çekmeköy Belediyesi’ne genel merkezden de bir baskı gelecektir. Bir baskı unsuru olarak AK Partili kardeşlerimizin bir reaksiyon göstermeleri bağlamında AK Parti’den istifa etmelerini ve tepkilerini bu şekilde dile getirmelerini istirham ediyorum.

Tabii bu arada CHP ve İYİ Parti’ye oy vermekte olan arkadaşlarımıza da, seçmenlerimize de biraz önce Büyükşehir Belediyesinin yapamadıklarını aktardım onlardan da istirhamım İYİ Parti’den CHP’den  diğer partilerden istifa etmelerini ve Yeniden Refah Partisi’ne katılmalarını istirham ediyorum. Dolayısıyla AK Parti’ye yapamadıkları üzerinden, arsa satışları üzerinden, çeşitli yolsuzluk söylemleri üzerinden kızıp Cumhuriyet Halk Partisi’ne  ya da Millet İttifakı partilerine yönlenmeyi düşünen daha önceki seçimde yönlenmiş olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini Millet İttifakı’na kazandıran kardeşlerimden de istirhamım Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu politika ortada, yapamadıkları projeler ortada, yarım bıraktığı projeler ortada dolayısıyla bu işin çözümü Cumhuriyet Halk Partisine, Millet İttifakı’na yönlenmek değil gerçekten iş bitirme belgesi olan milli ve manevi değerlere bağlı bu işi çözebilecek nitelikte olan yerel yöneticilere ihtiyaç var hem Çekmeköyümüzün hem İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Milli Görüş siyasetine ve fikriyatına ihtiyacı var bu bağlamda ben bütün kardeşlerimizi , Yeniden Refah Partimizi desteklemeye davet ediyorum.’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.