Dolar 32,2531
%0.16
Euro 35,0817
%0.21
Altın 2.526,660
%1.04
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okula giden çocuğu olan aileler dikkat!

Okula giden çocuğu olan aileler dikkat!

Göz bozukluklarının okul başarılarında düşüşe neden olabileceğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Kılıç, velileri uyardı.

  • İstanbul Gündemi
  • 17.09.2023 - 09:56

Okulların açılmasının ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Okul çağındaki çocukların eğitim hayatında tekrar ve azim kadar sağlık da önemli.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Gözlerini kırpıştıran, kitap okurken satır atlayan ya da tahtaya gözlerini kısarak bakan çocuklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Kılıç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Çocukların düzenli kontrole getirilmemesi sebebi ile okul başarılarında bir düşüklük olabilir. Bu konuda ailelere çok büyük görev düşüyor. Öğretmenlerin söylediklerini mutlaka dikkate alsınlar."

ÖĞRENCİSİNİN BAŞARISIZ OLMASININ NEDENİ BU OLABİLİR

Çocuğun okul başarısında yaşanan düşüşün göz rahatsızlığından kaynaklanabileceğini belirten Kılıç, “Halk arasında göz bozukluğu dediğimiz ; miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kırma kusurlarının tanısını burada koyuyoruz. Örneğin hipermetropisi olan çocuğun özellikle yakın görme bozukluğu gözlük ile düzeltilebilir. Bu tedavi ile çocuğun baş ağrısı yakınmaları azalabilir. Çocukta sadece kırma kusurlarının tedavi edilmesiyle çocuğun okul başarısında gözle görülür artış olabileceğinden öğretmenlerin velileri uyarmaları halinde göz hekimine başvurmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BURADA AİLELERE GÖREV DÜŞÜYOR!”

“20-20-20 kuralı dediğimiz bir yöntem var” diyen Kılıç, “20 dakikada bir 20 saniye 20 metre uzağa bakarak gözü dinlendirme dediğimiz bir göz egzersizi yapmasını istiyoruz. İki saat boyunca sürekli ödev yapacaksa çocuk, ara vererek dersini çalışmalı sürekli ekrana maruz kalmamalıdır. Miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi hastalıkların sadece gözlük veya kontakt lens ile önüne geçebileceğimiz için en azından yılda bir kez çocuklarımızı göz muayenesine getirerek okul başarısını, arkadaşları ile uyumunu kendine güvenini sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.