Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MÜNİR DİNLER: “TÜM ÇABAMIZ ARNAVUYKÖY’LÜ HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN”

  • İstanbul Gündemi
  • 19.03.2021 - 12:36

İYİ Parti Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi İsmail Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de ilçe başkanına eşlik etmesiyle başlayan sohbette Arnavutköy’e dair konular konuşuldu. Saadet Partisi İlçe Başkanı Münir Dinler konuşmasında, ‘Tapu sorunu, imar ve imar planlarındaki sıkıntılar, taşıma usulünün getirdiği sıkıntılar, Arnavutköy’de Hadımköy Sanayi Bölgesi’nde trafik ve ulaşımdan kaynaklı sıkıntılar ve bunun getirdiği işsizlik sorunu’ gibi pek çok konu masaya yatırıldı.

‘Uzun zamandır Arnavutköy gibi gelişime ve yatırıma çok açık bir ilçenin 2021 yılında da hala ‘köy’ kalmış olması bizleri üzüyor’ diyen Dinler,  üçüncü hava limanının da ilçeye katkısının çok sınırlı kaldığını ifade etti. Dinler, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “İlçemizde yapısal reformların başlaması ve mevcut belediye yönetiminin de artık Arnavutköy’lü vatandaşlar için projelere girişmesi lazım. Bakıyorsunuz 4-5 dönemdir bu ilçeyi yönetiyorlar ama maalesef buradaki vatandaşlar için insanların geçimini, ekonomik gücünü ya da istihdam gibi temel ihtiyaçları karşılamaktan acizler. Bizler de gerek meclisi takip ederek gerek buradaki vatandaşlarla buluşarak sorunları yerinde inceliyoruz. Tüm çabamız Arnavuyköy’lü hemşehrilerimiz için” diye konuştu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Tuncay Aktürk ise Hadımköy Sanayi bölgesinin ilçeye kazandırdığı bir artısının olmamasına değindi. Böyle bir yapının ilçe sınırları içinde olsa da buradaki yerli halka ulaşımdan ve mesafe alanlarından kaynaklı olarak işsizliği giderme adına istihdamın çok sınırlı kaldığını vurguladı. Aktürk: “Arnavutköy çok geniş alanlara sahip. Tabi bu bizim açımızda iyi gözükse de bu yöreye dair yerinde projeler göremiyoruz. Merkezde dahil gözünüzü nereye çevirirseniz orada illaki bir imar, tapu veya taşıma usulünün getirdiği sıkıntılarla karşılaşırsınız. Mecliste de bu sorunlara dikkat çekiyoruz. Meclis üyemiz aracılığı ile Arnavutköy’lü vatandaşlarımız için konunun takipçisi olacağız.” dedi.

TUĞÇE HUY/ İSTANBUL GÜNDEMİ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.