Dolar 32,2466
%0.01
Euro 34,8106
%0.03
Altın 2.439,340
%0.28
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MUHARREM BALIK: ‘MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 18.05.2021 - 10:23

Ümraniye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumunda söz alan Muharrem Balık, İsrail’in bölgede uyguladığı politikaların insanlık dışı olduğunu belirterek, Filistin halkının yanında olduklarını belirten açıklamasında “BM kararlarını yok sayan İsrail’in niyeti boş bir rüyadan ibarettir” dedi. AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili ayrıca AK Parti Grubu olarak bu aya ait olan huzur haklarını Filistin halkına bağışlayacaklarını söyledi. AK Parti Grubu’nun bu hareketine MHP Meclis Üyesi Cihan Tufan da destek verdi. Muharrem Balık okuduğu bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

“ZORLA YURTLARINDAN ÇIKARILIYORLAR”

“İlk kıblemiz Mescid-iAksa’yı içinde barındıran Kudüs topraklarında işgalci İsrail tarafından yıllardır  büyük bir zulm politikası yürütülmektedir. İsrail’in Kudüs’te uyguladığı şiddet ve işgal politikalarını son yıllarda iyice pervasız bir hal olduğunu görmekteyiz. İnsanlığın en kıymetli ve en kutsal hakkı olan yaşam hakkı ayaklar altına alınmakta, yüzyıllardır Filistinliler’e ait olan topraklar mülkiyet hakkı yok sayılaraka işgal edilmeye devam edilmektedir.

BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını uygulamayan kural tanımaz İsrail özellikle Ramazan ayı içinde ve bayram günü zulmlerini daha da artırmıştır. Kudüs’ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerinde yüzyıllardır mülk sahibi olan Filistinliler zorla evlerinden ve yurtlarından çıkarılmaktadır. İşgalci İsrail tarafından mukaddes mekanımız olan Mescid-i Aksa ve çevresinde başlatılan saldırı ve provokasyonlar sonucu büyük bir kaos ortaya çıkmış ve mazlum Filistin halkı yüzlerce şehit ve yaralı vermiştir.”

“KUDÜS’ÜN İSLAMİ KİMLİĞİNİ YOK EDEMEZLER”

“Ümraniye Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak BM kararlarına rağmen işgal politikasını sürdüren bunu yaparken de insani bütün hak ve kutsalları yok sayan İsrail’i en sert şekilde kınıyoruz. Bu meclisten tüm dünyaya bir kez daha sesleniyoruz. Ecdadımız tarafından dört yüz yıl hububet ve sühunet ile yönetilmiş olan Filistin topraklarında huzurun yeniden tesis edilmesinin dünya barışına açılan kapının en önemli anahtarı olduğuna inanıyoruz. Ulusal ve uluslararası tüm kurum, kuruluş ve devletleri mazlum Filistin halkının haklı davasının yanında olmaya davet ediyoruz.

İsrail tarafından ortaya konulan Kudüs’ün İslami kimliğinin yok edilmesi çabasının boş bir rüyadan ibaret olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Ümraniye Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak İsrail’in mütecaviz eylemlerinin ve mazlum Filistin halkına yaptığı zulmün her zaman karşısında durduğumuzu, Filistin davasının ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesinin sonuna kadar yanında olduğumuzu en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.”

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.