Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Morgan Stanley ve Citibank’tan Türkiye için çarpıcı faiz değerlendirmesi!

Morgan Stanley ve Citibank’tan Türkiye için çarpıcı faiz değerlendirmesi!

Morgan Stanley ve Citibank, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yaptığı enflasyon raporu sunumunun ardından rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Morgan Stanley değerlendirmesinde faiz tahminini koruduğunu belirtti.

  • İstanbul Gündemi
  • 05.11.2023 - 15:19

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın enflasyon raporu sunumunun ardından yabancı yatırım bankaları sunuma dair analizlerini yayımladı.

MORGAN STANLEY FAİZ TAHMİNİNİ KORUDU

Yabancı yatırım bankaları, Erkan’ın 2 Kasım’daki Enflasyon Raporu sunumuna dair analizlerinde, “enflasyonda kalıcı ve belirgin bir düşüş sağlanana kadar sıkılaştırmanın devam edeceği” kararlılığına vurgu yaptı. Merkezi ABD’de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley’nin CEEMEA ülkelerine yönelik haftalık raporundaki Türkiye’ye ilişkin değerlendirmede, TCMB’nin son Enflasyon Raporu’nun 2 Kasım’da Ankara’da açıklandığı hatırlatılarak, son Para Politikası Kurulu (PPK) karar metinleriyle uyumlu olarak yapılan iletişimin güçlü bir şekilde enflasyona odaklanıldığını gösterdiği kaydedildi. Raporda, Erkan’ın “enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkılaştırma adımlarının devam edeceği” sinyali verdiği ancak politika faizinin seviyesine ilişkin olarak ileriye yönelik spesifik bir yönlendirmede bulunmadığı belirtildi.

CITIBANK: 2024 TAHMİNİ DAHA GERÇEKÇİ

ABD’li çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi Citibank’ın raporunda, TCMB’nin 2023 ve 2024 sonu enflasyon tahminlerini sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 36’ya yükselttiği, revize edilen 2023 sonu enflasyon tahmininin genel olarak piyasa beklentisi (yüzde 68) ile uyumlu olduğu ancak 2024 için belirlenen tahmin patikasının üst sınırının olası enflasyon eğilimini daha gerçekçi bir şekilde temsil ettiği vurgulandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.