Dolar 32,2321
%0.09
Euro 35,0250
%0.05
Altın 2.503,570
%0.11
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milyonları ilgilendiren yasa teklifi TBMM’de! Asgari ücret desteği...

Milyonları ilgilendiren yasa teklifi TBMM’de! Asgari ücret desteği...

AK Parti, işverenlere verilen asgari ücret desteğinin artırılmasını öngören yasa teklifini Türkiye Büyük millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Yasayla birlikte asgari ücret desteği günlük 23,33 TL, aylık 700 TL'ye yükselecek.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.01.2024 - 16:35

Yasa teklifine komisyon sürecinde SSK ve Bağkur emekli aylıklarına düzenlemeyle ilgili maddenin de eklenmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler TBMM'de yasa teklifi ve içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜLER'İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR İSE ŞÖYLE:

“Teklifimizde asgari ücret desteğinden kısa çalışma ödeneğine, işveren desteklerine kadar bir dizi düzenleme yapmaya gayret ettik. Bir yandan çalışanlarımızın gelirlerini artırarak onları enflasyona ezdirmiyoruz diğer yandan işverenlerimizin yüklerini hafifletiyoruz. İşverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumalarını ve artırmalarını desteklemek amacıyla her yıl asgari ücret desteği sağlamıştık. Düzenlemeyle 2024 Ocak-Aralık aylarında işgücü maliyetlerini azaltmak üzere günlük 23,33 TL, aylık 700 TL asgari ücret desteği sağlanması amaçlanmaktadır.”

“EMEKLİ ZAMMI DA EKLENECEK”

“Bakanlıklarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Ortaya bir rakam çıktığı takdirde ki önümüzdeki günlerde Kabine toplantısı söz konusu olacak. Burada netleştiğinde bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz.”

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

“SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.