Dolar 32,4290
%0.02
Euro 34,7530
%-0.14
Altın 2.433,880
%-0.05
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MHP ÜSKÜDAR'IN YENİ BAŞKANI GÜNGÖR KARAALİ OLDU

  • İstanbul Gündemi
  • 24.08.2020 - 10:47

Üsküdar Belediyesi Çavuşdere Spor Sarayı’nda yoğun COVID-19 önlemleri ile gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Afşin Birben, MHP Üsküdar İlçe Başkan Adayı Güngör Karaali, MYK Üyesi Murat Kotra, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç, Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Turna, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, önceki dönem MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, delegeler ve basın mensupları katıldı.

 

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından İlçe Başkanı Afşin Birben açılış konuşması yaptı. Faaliyet Raporu ve mali raporun oylama işleminden sonra İlçe Başkan Adayı Güngör Karaali de delegelere seslendi.

 

Karaali konuşmasında “Zor bir dönemde ve zor koşullar altında gerçekleştirdiğimiz kongremize katıldığınız için şükranlarımı sunuyorum. Daha iyi şartlarda ve daha uzun sürelerde birlikte olmak isterdik ama dönem normalleri buna müsaade etmiyor. Oğuz Kaan’dan, Alparslan’a, Osman Gazi’den Fatih Sultan Mehmet’e, Mustafa Kemal Atatürk’ten Başbuğ Alparslan Türkeş’e kadar; Türklüğün itibarını yükselten, Türklere şan ve şeref katan tüm geçmişlerimizin ruhları şad olsun.

 

Bu dünyada Türk olmak her zaman zordu ama bu günlerde resmen ateşten gömlek içinde bulunduğumuz coğrafyanın cayır cayır yandığı şu günlerde Türklere, ülkemize, milletimize ve devletimize kol kanat geren; her türlü şahsi çıkarını ayaklarının altına alıp göğsünü vatanına siper eden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve devletimizin bekasının en büyük teminatı olan tüm ülküdaşlarıma selam olsun.

 

Türk olarak doğmuş olmak beni hep mutlu memnun etmiştir. Bir Türk milliyetçisi olmaktan da her zaman büyük bir onur ve şeref duydum. Bize bu şuuru veren başbuğ Alparslan Türkeş’i hayırla yad ediyorum ve yüce rabbime şükrediyorum.

 

Şahsım adına hayattan çok bir beklentim yok ama ilçem Üsküdar, ilim, ülkem ve ülküm adına hayattan çok büyük beklentim var. Ben bu şehrin ve bu ülkenin insanlarının her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğuna iliklerime kadar inanıyorum ve bu ülküye ulaşmak için var gücümle çalışacağıma, sadakat ile davama hizmet edeceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum.

 

Ben pek az şeyim ama biz çok şeyiz! Ben pek az şeyi başarabilirim ama biz çok şeyi başarabiliriz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” ifadelerini kullandı.

 

AFİŞİN BİRBEN: ‘BİZ BU MİRASI BAŞBUĞ’DAN DEVRALDIK’

 

MHP Üsküdar Eski Başkanı Afşin Birben de kongre öncesinde delegelere seslendi. Birben şunları söyledi:  “Daha kalabalık ve daha coşkulu bir kongre temenni ediyorduk. Ama tüm dünyada ve ülkemizde de hasıl olan salgın dolayısı bugün kongremizi sadece delegasyonumuz ile birlikte yapıyoruz. MHP Üsküdar İlçe Başkanı olarak iki seneye yakın bir süredir bu göreve devam etmekteyim. Bugün burada yeni bir ilçe başkanı seçeceğiz. Bu bir hizmet yarışıdır. Bizim vazifemiz, Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda siyasetimizi ve üzerimize düşeni yapmaktır. Biz bu mirası rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten devraldık ve Sayın Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin üstün gayret ve hizmetleriyle aynı şekilde aynı ruhla devam ediyoruz. Kalp ve gönül kırmadan bir görev süresini tamamlamış olmanın huzuru içerisindeyim. Beraber görev yaptığım ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.