Dolar 32,3051
%0.13
Euro 34,9388
%-0.12
Altın 2.450,310
%0.16
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Meydanda direnen işçilerden Kerimoğlu’na seslendi: “Yetkiye itiraz eden kim?”

  • İstanbul Gündemi
  • 09.09.2021 - 17:04

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun geçtiğimiz gün meclis toplantısında direnen işçilerle ilgili sözleşme yapılmamasına gerekçe olarak “Yetkili sendika yok” açıklamasına cevap veren işçiler, “Bakanlıktan alınan yetki belgesine itiraz edip mahkemelerde süründüren kim? Maaşları düşüren, yemek parasını 5 liraya düşüren kim?” diye sordu.

Yaklaşık 3 yıldır yapılmayan toplu sözleşmeleri, artan hak kayıpları, kısa çalışma ödeneği, eşit işe eşit ücret adı altında maaşların düşürülmesi, sendikal faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle işçi çıkarılması, yemek paralarının 5 liraya düşürülmesi, giyinme soyunma kabinlerinin olmaması, yazlık kışlık kıyafetlerinin olmaması ve yeterli ekipmanları olmadığı gerekçesi ile yıllardır hak arama mücadelesini sürdüren işçiler, Bakırköy Meydanı’nda kurdukları ‘Direniş Çadırı’nın 17. gününde yaptıkları basın açıklamasıyla, hem yöneticilere hem de vatandaşlara seslendi.

Basın açıklaması öncesi konuşan DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun önceki meclis toplantısında yaptığı konuşmada işçilerin toplu sözleşmelerini yapılmama gerekçesi olarak sunduğu “Yetkili Sendika Yok” açıklamasına da cevap verdi.

Tüm yasal haklarını sonuna kadar takip edip, savunacaklarını belirten Çiftçi, çoğunluğu oluşturdukları 2 Nisan 2018’de bakanlığa giderek yetki başvurusu yaptıklarını ve yetki belgesi aldıklarını söyleyerek, “Bakırköy Belediyesi ve malum sendika” itiraz etti diyerek, Belediye-İş Sendikasına atıfta bulundu.

Çiftçi, KHK’yı bahane gösteren Bakırköy Belediyesi’nin yeni bir şirket kurduğunu, işçilerin yeni şirkete geçirilmesiyle ayrıca bir hak kaybına uğratıldığını, buna rağmen her seferinde çoğunluk sağladıklarını ve yetki belgesini aldıklarını belirtti.

“BELEDİYE İŞ SENDİKASI’NI ‘CIA’ KURDURDU”

Her ay Çağlayan Adliyesi’nde Bakırköy Belediyesi ve malum sendika diyerek Belediye-İş Sendikası yüzünden mahkemeye gittiklerini belirterek konuşmasını sürdüren Çiftçi, Belediye İş Sendikası’nı CIA’nın kurdurduğunu iddia ederek, merak edenlerin medyaya bakmalarını söyledi.

Bakırköy Meydanı’nda kurulan eylem çadırına ve basın açıklamalarına yüzlerce işçinin baskı ve mobingler yüzünden katılamadığını ama hepsinin gönlünün meydanda olduğunu bildiklerini söyleyen Sendika Başkanı Çiftçi, tek bir çalışanın hakkı için dahi sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

BÖLGESİNDE HAKKI HUKUKU SAĞLAMAYANLAR, PARTİNİN SAVUNDUKLARINI BOŞA DÜŞÜRÜYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı İstanbul İl Başkanlığı binası açılışına gitmesi düşünülen CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’na atıfta bulunan Çiftçi, “Ne diyecekler orada? Biz bölgemizde hukuku ve adaleti tesis ettik mi diyecekler?” sözleriyle, kendi bölgesinde adaleti sağlayamayan bir yöneticisi olan partinin hak, hukuk, adalet vaatlerinin de boşa düştüğünü söyledi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI ANITI YAPTIRAN BAŞKANIN TEK AMACI REKLAMDIR”

Sendika Başkanının ardından, şirket değişikliğine giden Bakırköy Belediyesi’nin işçilere imza attırdığı ve hak kaybına neden olan maddelerin olduğunu söyleyerek imza atmadığı için işten çıkarılan çalışanlarından Oğuz Sanem, pandemi döneminde “Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı” açılışı yapan Belediye Başkanı’nın tek amacının medyada kendi reklamını yaptırmak ve yandaş basın üzerinden halka kendini iyi addettirmek olduğunu ifade etti.

Sanem, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının haksız yere maaşını düşüren, yemek paralarını brüt 5 liraya indiren, bunlar yetmezmiş gibi adaletsizliklere karşı çıkanları işten çıkaran, kendisi milyon dolarlık dairede otururken çalışanına asgari ücreti reva gören Kerimoğlu’na seslenerek, “Bizler bu belediyenin çalışmasını sağlayan çarkız, halka hizmet verenleriz. İşçiler olarak önceliğimiz toplu iş  sözleşmesinin yapılması, atılan işçilerin işe geri alınmasıdır” dedi.

İNSANI VE İNSANLIĞI ÖNCELEYEN HERKESE DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Koronavirüs nedeniyle işten çıkarma yasaklarının sona erdiği 1 Temmuz itibariyle, sendikal faaliyetlere katıldığı gerekçesi ile işten çıkarılan DİSK Üyesi Nazife Toprak, yaptığı basın açıklamasının ardından, insanı ve insanlığı önceleyen herkesi her çarşamba saat 12:30’da yaptıkları basın açıklamasına, meydanda hafta içi saat 11:00 ila 17:00 arası kurdukları direniş çadırına ve imza kampanyalarına davet etti.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.