Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korkutan diyabet rakamları açıklandı! Dünya genelinde toplam...

Korkutan diyabet rakamları açıklandı! Dünya genelinde toplam...

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Uzman Diyetisyen İrem Aksoy, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında diyabetli hastalarının nasıl beslenmelerine dair altın değerinde bilgiler verdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 14.11.2023 - 11:35

Uluslararası Diyabet Fedarasyonu verilerine göre, dünya çapında 537 milyon diyabetli bulunuyor.  Diyabeti kontrol altına almak için bu hastalığı iyi tanımak ve sürdürülebilir halde yönetilmesi gerektiği belirtildi.

DİYETİSYEN İREM AKSOY’UN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“Almanız gereken enerji ve besin ögelerini tamamlayacak nitelikte beslenme programı uygulayın. Öğünlerinizde her besin grubuna ait ürünlere yer verin.”

“ÖĞÜN VAKİTLERİ İÇİN RUTİN OLUŞTURUN”

“Besinlerin içeriği kadar diyabetliler için tükeetme zamanı da önemlidir. Beslenme programınızı kan şekeri dengenize uygun halde 3 ana ve 2-3 ara öğün şeklinde konumlandırarak yönetin. Uzun aralıklarla ve düzensiz halde öğünler yapılması hiper veya hipoglisemiyi tetikleyebilir.”

“KARBONHİDRATLARI TANIYIN”

“En önemli enerji kaynağıdır mutlaka beslenmenizde bulunmalıdır. Basit-rafine karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları, posalı ürünleri beslenmenize dahil edin. Rafine un ve şeker içeren ürünlerin tüketimini sınırlayın. Örneğin; beyaz ekmek/un yerine tam buğday ürünleri, pirinç yerine bulgur, meyve suyu yerine meyvenin tamamının yenilmesi daha uygundur.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.