Dolar 32,4133
%-0.02
Euro 34,7618
%-0.12
Altın 2.425,670
%-0.39
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ GRUBU'NDAN İBB MECLİSİ’NDE PROTESTO!

  • İstanbul Gündemi
  • 15.10.2020 - 11:13

İBB Meclisi Ekim ikinci oturumunun açılması ile birlikte Meclis 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul, sözü gündem dışı söz almak isteyen İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’a verdi.

 

TEVFİK GÖKSU AYNI ORTAMDA OLMAK İSTEMİYORMUŞ

 

Ekim ayı ilk toplantısında kullanmış olduğu “Mitomanik Aforizmalar” söyleminden ötürü AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun kendisiyle aynı ortamda olmak istemediği için, grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantıya çağrılmadığını belirten Özkan, kendilerinin de grup olarak meclisi protesto ettiklerini söyleyerek, salonu terk etti.

 

Salonu tek etmeden önce kısa bir açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “Pazartesi günü yapmış olduğum konuşmada AK Parti Grup Başkan vekilinin hoşuna gitmeyen bir cümle kullandım. Aynı günün akşamı CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı beyefendi beni aradı ve bu söylemden dolayı Göksu‘nun benimle bir arada olmak istemediğini, benim olduğum grup başkanvekili toplantısında da bulunmak istemediğini söyledi. Konuyla ilgili Meclis Başkan Vekili Zeynel Bey de sabah beni aradı ve aynı şeyi söyledi. Ben de Mitomani söylemi ile ilgili izahatımı kendisine yaptım. Narsizmin gölgesinde mitomanik varsayımlar üzerine bir konuşma yapılacak cümlesini kullandım.”  

 

MECLİS MUTABAKATLARINA UYMAYAN GÖKSU’DUR

 

Meclis mutabakatlarına uymayanın Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu olduğunu belirten Özkan, Meclis Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul’un konu ile ilgili Göksu’dan özür dilemesi gerektiğini kendisine söylediğini ifade etti.

 

Kendisinin de özür dilemeyeceğini Zeynel Abidin Okul’a ifade ettiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Özkan, “Çünkü kendisi bizim grubumuza bakarak, yancılar, malı götürenler, yandaşlar söylemlerini kullandı. Bir daha bu cümleyi kullanmayacağız diye söz verdiler, bu kez ‘büfeciler’ diye itham ettiler. Dolayısıyla bu söylemler eşliğinde mecliste üslup açısından daha önce yapmış olduğumuz mutabakatlara uymayan kişi ben değil, Sayın Göksu’dur. Dolayısıyla bu söylemi Sayın Erdoğan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu için 13 Nisan 2020 tarihinde söyledi. Ben tabi burada bir ismi zikrederek söylemedim. Sayın Göksu‘ya siz Mitomanik hastasınız demedim. “Mitomanik Aforizmalar” diye söyledim. Dolayısıyla bugün Zeynel Bey’e konuyu izah ettim. Bugün yapılan grup başkanvekilleri toplantısına davet edileceğimizi düşündük ama çağırılmadık” diyerek, Zeynel Abidin Okul’a seslendi.

 

‘AK PARTİ’NİN DEĞİL İBB’NİN MECLİS BAŞKAN VEKİLİSİNİZ’

 

Son olarak Zeynel Abidin Okul’a “Buradan Sayın Zeynel Bey’e de şunu söylemek isterim. Siz AK Parti’nin değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Başkan Vekilisiniz. İYİ Parti grubu adına burayı ben temsil ediyorum. Bizi bugün yapılan grup başkanvekilleri toplantısına davet etmediğiniz için sizleri kınadığımı ifade etmek istiyorum.  Biz de bu durumu protesto etmek adına bugün meclise katılamayacağımızı kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” diyerek grubu ile birlikte meclis salonunu terk etti.

 

ZEYNEL ABİDİN OKUL: ‘GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ TOPLANTISI YAPMADIK’

 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’a ve grubuna seslenerek, bugün grup başkanvekilleri toplantısı yapmadıklarını belirten Meclis Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul, “Geçtiğimiz ay mecliste hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı. Kırıcı görüntüler, kırıcı hareketler içerisinde bulunuldu ve tabii bunu tasvir etmek mümkün değil. Bizlerin görevi, burada dost iklimini sağlamak. Büyükşehir Meclisi’ni oluşturan bizler, İstanbul halkından almış olduğumuz yetkiyle buraya geldik ve ciddi sorumluluklarımız var. İstanbul halkının sorunlarını çözme noktasında bir irade ortaya koymamız lazım.  Bu noktada ben herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum.  Bundan sonraki süreçte de bütün arkadaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmasını umut ediyorum” diyerek, tüm meclisten konuyla ilgili yardım ve destek istediğini belirterek açıklamasını tamamladı.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.