İstanbul’un en büyük katı atık merkezi açıldı
- İstanbul Gündemi
- 15.02.2022 - 16:44
Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi açılışında konuşan İmamoğlu, “Yeşil çözüm meselesi, siyaset üstü bir meseledir. Fasa fiso kavramların, bu işlerde yeri yoktur. Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.
“Çevrenin temiz olması çok kıymetli”
Projeyi, borçlanmadan, sadece öz kaynak kullanımıyla tamamladıklarına dikkat çeken İmamoğlu, tesisle ve araç filosunun yenilenmesiyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Araç filosunun yenilenmesi ile aynı işi daha az araç ve sefer sayısıyla gerçekleştireceklerini belirten İmamoğlu, bu sayede yılda 5,5 milyon litrelik yakıt tasarrufu sağlamış olacakları bilgisini paylaşan İmamoğlu, bakım-onarım ve yedek parça maliyetlerinde önemli düşüşlerin olacağını vurguladı.
Yeni araçlarla karbon emisyonu salınımının da düşeceğini aktaran İmamoğlu, “Ayrıca bu araçlarla beraber daha az arıza olacağı için, daha yoğun bir biçimde sistem, bu yeni araçlarımızdan verimli bir biçimde faydalanmış olacak. Bu yönüyle tasarruf çok kıymetli. Çevrenin temiz olması çok kıymetli. Diğer hususlarla birlikte, insanın yüzünü güldüren, ‘16 milyon insana bugün de iyi bir şey yapılmış ve bize daha fazla güzel nefes, temiz hava alacağımız bir kent sunulması noktasında kıymetli bir adım atılmış’ denilmesini İstanbullulara sağlamış olmanın keyfini ve gerçekten tebessümünü yaşıyoruz” dedi.
“İSKİ’nin 1 Milyar Euro’luk yatırıma ihtiyacı var”
“Sadece İSKİ’nin, İstanbul’un mükemmel bir su arıtma ve atık su tesisleriyle ilgili, tam donanımlı hale gelmesi için, yeni başlatılması gereken 1 milyar Euro’luk bir yatırıma ihtiyacı var” diyen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Bunun stratejik raporda yeri var. Ne yazık ki biz bu raporu hazırladığımızda, 8-9 milyar Türk Lirası yapıyordu. Ama şu anda bu, nerdeyse 16, 17, 18 milyara doğru giden bir maliyete geldi. Ama yapmak zorundayız. O bakımdan, vakit geçirmeden, bütün bu işlerin engellenmeden, kurumlarımızla ilgili kararlar alınırken, toplumsal fayda düşünülerek aşağısından çekiştirilen, yukarısından çekiştirilen, sağa sola bükülen, yani insanların kafası karışsın diye kafasını böyle çevirip duran konuşmalar yapmak yerine, rakamlar üzerinden, sayılar, raporlar üzerinden akılcı, matematik, 2x2 dört eder gibi hesapların yapıp, kararlar almak ve bunları yürütmek zorunluluğumuz var. Kim bunlar? Başta ben; İBB Başkanı. İBB’nin kadrosu. Ama karar verici, İBB Meclisi ve devletimizin bütün kamu, kurum ve yöneticileri. Esas mesele buradadır. Bu işlerde, siyasetin ‘fasa fiso’ kavramlarının yeri olmaz; olmamalı. Bu işler, sahici işlerdir. Evimizdeki çocuğumuzun banyosunu pırıl pırıl suda yapmasıyla ilgili meselelerdir. Ya da ailece, çocuklarımızın, annelerin, babaların yeşil ortamlarda pikniklerini, sporlarını yapabilmesi meselesidir. Ya da camide abdest alabilme meselesidir. Ya da başka ihtiyaçlarımızın insanca yerine getirilebilme meselesidir. Siyaset üstü bir meseledir. Fasa fiso kavramların, bu işlerde yeri yoktur. Yeşil çözüm meselesi önemlidir, tarihidir, insanidir, vicdanidir, büyük bir sorumluluktur. Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Yerine getirme hususunda var olan engeller var ise, o engellerin müsebbibi, sorumlusu kim ise, onları da dile getirmekten, vatandaşımızın önünde şeffaf bir biçimde açıklamaktan geri durmayacağız.”
Haber Merkezi-İstanbul Gündemi
Yorum Yazın