Dolar 32,2667
%-0.02
Euro 35,0751
%-0.03
Altın 2.466,720
%0.02
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İMAR HAK KAYBI OLAN İSTANBULLULAR’A MÜJDE!

  • İstanbul Gündemi
  • 20.12.2020 - 12:38

Aralık ayı son meclisinde İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden gelen teklifle,  zamanında yürürlükte olan imar planına ve mevzuata uygun şekilde ruhsat alarak yapılaşmış, günümüzde deprem riskine karşı dayanıksız olduğu tespit edilmiş binaların sonrasında onaylanan imar planlarında alınan kararlar gereği yapılaşma alanlarının azaltılması nedeniyle dönüşümünün gerçekleşemediği ya da çok düşük oranda kaldığı belirtildi.

İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, onaylı ruhsat belgesi bulunan depreme dayanıksız hale gelmiş binaların yıkılıp yeniden yapılmasını sağlamak amacıyla yeni bir plan notu hazırlandığını kaydetti.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Teklife ilişkin hazırlanan komisyon raporunda; İstanbul’da yürürlükte olan 5 bin ölçekli nazım imar planlarının bu not eklenerek hazırlanması, gerekli kurum görüşlerinin alınarak ivedilikle meclise sunulması, ilçe belediyeleri ile koordinasyon sağlanarak alt ölçekli 1/1000’lik uygulama imar planlarının notlarına eklenmesi ile ilgili hazırlık yapılması uygun bulundu. Rapor oybirliği ile kabul edildi.

BUNDAN SONRASINI İLÇE BELEDİYELERİ ŞEKİLLENDİRECEK

Konuyla ilgili görüş bildiren İBB’li Meclis Üyesi Halit Cebeci, tüm İstanbul’da olduğu gibi, temsil ettiği Bakırköy’de de bu şekilde hak kaybı olan sokaklar olduğunu dile getirerek, “Oy birliği alınan bu karar tüm İstanbullulara hayırlı hayırlı olsun. Bundan sonra iş ilçe belediyelerinde” dedi.

HANGİ BİNALAR YARARLANACAK?

Buna göre teklif edilen plan notundan ilgili yasa kapsamında “riskli yapı” olarak tespit edilmiş, ruhsatlı, imar planlarına göre yapılaşma izni bulunan alanlarda kalan binalar yararlanabilecek. Toplam inşaat alanı onaylı ruhsatta belirtilen alan esas alınarak hesaplanacak. Yapı yükseklikleri, mevcut imar planına, çevre yapılaşma şartlarına ve siluet kararlarına uygun olarak belirlenecek. Bu plan notundan; yapı yasaklı alanlarda, heyelan bölgelerinde, tarım-orman-sit ve diğer koruma alanlarında, dünya miras alanlarında, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde kalan yapılar yararlanamayacak.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.