Dolar 32,1987
%0.11
Euro 35,0806
%-0.03
Altın 2.468,770
%0.04
Bist-100 10.161,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İhsan Özkes'ten Kağıthane CHP'de Konferans

  • İstanbul Gündemi
  • 26.11.2014 - 02:15

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Parti Meclis Üyesi Eski Müftü İhsan Özkes, Kağıthane CHP İlçe Başkanlığı’nda ‘Atatürk, CHP ve Din’ adlı kitabıyla ilgili konferans düzenledi. Konferansa, İlçe Başkanı Zeynel Öztürk, ilçe yönetimi, kadın kolları ve parti üyeleri iştirak ettiler.

İhsan Özkes konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Özkes; ‘’Bu kitabı, bizde önce Allah sonra Atatürk vesilesinden yola çıkarak yazma ihtiyacı güttüm. Bu kitapta; dinsiz diye lekelenmeye çalışılan Atatürk’ün, Kur-an’ın mealini çevirttiğini, savaş meydanlarında Allah’a yalvardığını, Yunan camilerinin yeniden ibadete açıldığını, hadis tercümesi yaptırdığını, Peygamber efendimizin vehhabilerin yıkmak istediği mezarına, telgraf göndererek engellediği ve bunlar gibi daha birçok konuya konuya değindim.

Atatürk Büyük Haksızlığa Uğruyor

Bugün Atatürk’le ilgili milyonlarca hakaret ve vebal içine giriliyor. Maksat Atatürk’e saldırmaktır. Atatürk büyük haksızlığa uğruyor. Biz de bu kitapta bunları izah etmek istedik. Atatürk’ü CHP’den, CHP’yi de Atatürk’ten ayrı düşünmek çok zor. Atatürk’ün iftihar ettiği iki şey vardır; biri CHP, diğeri Cumhuriyet’tir. CHP, İslam ülkelerinde 1. , dünyada ise 3. Bir partidir.

En Çok Cami Yıkılan Dönem Menderes Dönemi

‘Dünden Bugüne Cami Yalanları’ adlı kitabımda da CHP ve Atatürk’e atılan iftiralarla, cami yıkma atıflarıyla ilgili cevap verdim. Asıl en çok caminin yıkıldığı dönem Menderes döneminde olmuştur. AKP döneminde de bu geçerlidir. Sözüm ona Gezi olaylarında da Dolmabahçe diye bir olay attılar, gezi olaylarından çok bu durum konuşuldu ve hala konuşuluyor. Atatürk üzerinden istismar olmuyor mu elbette oluyor. Herkes Atatürk’ü kendi kafasına göre yorumluyor.

Yeni Bir Algı, Paralel Bir Din Oluşturuluyor

Hırsızlık, rüşvet, baskı, yalan meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Hem bunları yapıp hem de Müslümanlığı devam ettirmek istiyorlar. Işid siyaseten AKP’nin gayrimeşru çocuğudur. Bonzai de AKP’nin ürünüdür, Işid de AKP’nin mahsulüdür. Yeni bir algı, paralel bir din oluşturulmaya çalışılıyor. Bu bilinçli bir projedir.’’ İfadelerine yer vererek konuşmasını noktalayan Özkes, ardından konferansa soru cevap şeklinde devam etti. Özkes ardından yazmış olduğu kitabını imzalayarak, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve programı sona erdirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.