Dolar 32,1566
%-0.33
Euro 34,9883
%0.02
Altın 2.466,890
%0.84
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GÜNGÖREN HASBAHÇE KÜLTÜR PARK İNŞAATI, ÇEVRE BİNA SAKİNLERİNİ MAĞDUR ETTİ

  • İstanbul Gündemi
  • 26.10.2020 - 09:45

Güngören’de başlatılan Hasbahçe Kültür Park Projesi’nin inşaat çalışmalarından dolayı evlerinin zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, risk analizi yapılmadan başlanan çalışmadan dolayı evlerinin zarar gördüğünü, belediyenin ise çözüm için evlerini tahliye etmelerinin istendiğini belirtti.

 

Güngören Belediyesi’nin çalışmalarına başladığı Hasbahçe Kültür Park projesinin inşaat işlerinin Pazar günü erken saatler başlaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. İş makinalarının çalışmaları nedeniyle evlerinin hasar gördüğünü söyleyen vatandaşlar ise, deprem oluyor korkusu ile kendilerini dışarıya attı.

 

Edinilen bilgiye göre, Güngören Belediyesi’nin Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi’nde başlattığı Hasbahçe Kültür Park projesi çalışmaları, çevre binaların zarar görmesine neden oldu.

Hafriyat çalışmalarına başlanan Hasbahçe Kültür Park projesi çevresindeki 11 bağımsız binanın zarar gördüğünü ve belediyenin kendilerinden binalarını tahliye etmelerini istediğini belirten vatandaşlar, “Çoluk çocuk nereye gidelim, kime sığınalım” dedi.

 

Güngören Belediyesi’nin zemin etüdü ve çevre binaların nasıl etkileneceği konusunda bir çalışma yapılmadan projeye başlandığını iddia eden vatandaşlar, Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in kendilerinden binalarını tahliye etmesini istediğini iddia etti.

 

Şikâyetler üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunan CHP’li Güngören Belediye Meclis Üyeleri Musa Keleş ve Şenol Yolbir, çalışmalara kimseye bilgi verilmeden başlandığını söyleyerek, vatandaşların mağduriyetine en kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

 

Belediye yetkililerinin, vatandaşların binalarını 15 gün içinde boşaltmasını istediğini söyleyen CHP’li meclis üyeleri, “Her dairede 4 kişilik bir aile olsa, 11 binada yaklaşık 300 küsur insan eder. Pandemi nedeniyle iyice zorlaşan hayat şartlarının yaşandığı ekonomik darboğazda bu insanlar çoluk çocuk nereye gider? Bir belediyenin çözüm önerisi de ansızın tahliye kararı olamaz” diyerek, gerekli ön çalışmaları yapmadan projeye başlayan Güngören Belediyesi’ne tepki gösterdi.

 

Vatandaşların yapılan çalışmadan dolayı binalarının hasar görmesi nedeniyle tepkilerini duyan Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğu ve inşaat çalışmasını durdurduğu öğrenildi.

 

Mahalle sakinleri, Hasbahçe Kültür Park projesine başlamadan önce, herhangi bir risk raporu ya da zemin etüt çalışması yapılmayan binalarını boşaltmalarını isteyen yetkililerin duruma çare bulmasını bekliyor.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.