Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Gençlerle buluşan İBB Başkan Adayı Birol Aydın’dan ‘Pembe Metrobüs’ açıklaması!

Gençlerle bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, kendisine gelen bir soru üzerine Pembe Metrobüs vaadiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 11.03.2024 - 20:45

31 Mart yerel seçimlere ilişkin kamuoyuna açıkladığı projeler arasındaki Pembe Metrobüs vaadi dikkat çeken Birol Aydın, kadın seçmenlere projenin içeriğini anlattı.

BİROL AYDIN: “BİR GEÇİŞ DÖNEMİNDE ACİL ÇÖZÜM OLARAK GEREKLİ GÖRÜYORUZ”

“İstanbul’da siz bunu yaşayarak görüyorsunuz. Sabah saatlerinde, akşam saatlerinde metrobüste lebalep yolculuk var. Balık istifli bir yolculuk var. Bütün İstanbullunun bundan kurtarılması lazım. Bu eziyetten kurtarılması lazım. Kadın, erkek, yaşlı, genç, engelli fark etmeksizin. Bu, İstanbul’a ve İstanbulluya saygısızlıktır. Ama bu vakayla da karşı karşıyayız. Ne yapalım o zaman? Kalıcı çözümü herkes için temin edene kadar en azından hürmete en layık olduğunu düşündüğümüz kadınlarımız, 65 yaş üstü insanlarımız ve engellilerimiz için alternatif ek sefer düzenleyelim. Adı pembebüs olmaz da mavibüs olur. Bu, kadınla erkeği ayrı metrobüslere bindirme değil. İsteyen istediğine yine binecek. Kadınlar normal seferdeki metrobüse binebilecekleri gibi kendileri için tahsis edilmiş olan pembe metrobüse de binecekler. Bunu fevkalade önemli bir geçiş döneminde acil çözüm olarak gerekli görüyoruz.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.