Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gayrimenkul piyasasında 'hayalet ev' problemi!

Gayrimenkul piyasasında 'hayalet ev' problemi!

Kira artışlarını dizginlemeye yönelik getirilen kira artışında yüzde 25 sınırı uygulaması, 1 yıl daha uzatılıyor. Fiyat artışlarındaki nedenleri tek tek anlatan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı 'hayalet evler'e dikkat çekti.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.06.2023 - 13:06

Konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenleme yeniden uzatılacak. Peki kira artışlarına nasıl dur denilecek? Hangi modeller konuşuluyor? İşte detaylar...

“YÜZDE 25 SINIRI 1 TEMMUZ’A YETİŞMEYEBİLİR”

Bayram tatili ve gündemin yoğunluğu nedeniyle bu kanuni düzenlemenin 1 Temmuz’a yetişmeyecek olması taraflar arasında bir soru işareti. Yapılan açıklamalar gösteriyor ki düzenleme geriye dönük düzenleme olarak geçecek. TÜFE oranında artışlar yapılsa da geriye yönelik olarak talep edilecek şekli ile bir düzenleme var.

“İSTANBUL’DA 6.5 MİLYONA YAKIN YAPI STOKU VAR”

Hayal evlere dikkat çeken Özelmacıklı, “Özellikle hayalet ev başlığında gerek yerel yönetimlerden gerekse bazı kamu otoritelerinden çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor. Bunu genel anlamda istatistiki veri çerçevesinde konuşmak gerekirse İstanbul’da 6.5 milyona yakın yapı stoku var. Avrupa ortalamalarına göre evler yüzde 5’e kadarki kısım aslında boş ev olarak adlandırılabilir bir rakama tekabül ediyor. İstanbul’da 'Hayalet ev’ adlandırılabilir yaklaşık tahmini olarak 350 bin civarında taşınmaz olabilir. Bu taşınmazlar neden boş dediğimizde birkaç başlık öne çıkacaktır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.