Dolar 32,1927
%-0.03
Euro 35,1121
%0.3
Altın 2.515,800
%0.6
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

FİLİZ ÖZTÜRK ÇELİK: ‘HUKUK KOMİSYONU BU HUKUKSUZLUĞU YAPMASIN!’

  • İstanbul Gündemi
  • 09.04.2021 - 20:33

Hukuk Komisyon raporlarının toplanmadığını ve seçilen başkanın ise hukuksuz olduğunu iddia eden Filiz Öztürk Çelik; Hukuk Komisyonu ne zaman toplandı? Ne zaman başkanını seçmiştir?’ diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

FİLİZ ÖZTÜRK ÇELİK: ‘AÇIK HUKUKSUZLUK VARDIR’

“Seçimler yapıldıktan sonra Hukuk Komisyonu için ben bir çağrı almadım. Cihan Bey burada belki açıklamak ister. Hukuk Komisyonu ne zaman toplandı? Ne zaman başkanını seçmiştir? Ne zaman başkan vekilini seçmiştir? Ömer Bey Covid-19 yakalandığı halde toplantıya mı katılmıştır? Ben görmedim Cihan Bey gördüyse bilgisini versin. Dolayısıyla biz artık alıştık Ümraniye Belediyesi‘nin hukuksuzluklarına ama bari Hukuk Komisyonu bu hukuksuzluğu yapmasın! Dolayısıyla kayıtlara geçmesi açısından tekrar söylüyorum; Hukuk Komisyonu toplantı çağrısı yapılmamıştır. Başkan ve başkan vekili seçimi olmamıştır. Bununla ilgili bir tutanak yoktur. Komisyon Başkanı olarak kim tarafından seçildiği belli olmayan Ömer arkadaşımız Covid-19 yakalandığı bilgisi bizlerle paylaşılmıştır. Dolayısıyla bu raporların müdürlüğe iadesinin uygun olacağı görüşündeyim. Aksi halde açık hukuksuzluk vardır.” diyerek MHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Cihan Tufan’a soru yönetti.

MUHARREM BALIK: ‘YILLARCA BU KOMİSYONA ÜYE OLAN KİŞİ İŞLEYİŞİ DE BİLİR’

Filiz Öztürk Çelik’in sorusuna Muharrem Balık’tan yanıt geldi.  ‘Hukuk komisyonunda yıllarca görev almasına rağmen işleyişini hala bilmiyor mu?’ diyerek karşı soru yönelten Balık, sözlerine şunları da ilave ederek: “Filiz Hanım daha önce bu komisyonunda yıllarca görev aldı. İşleyişinin nasıl olduğunu çok da iyi biliyor. Yıllardır siyaset yapan biri Hukuk Komisyonu raporların hazırlanacağı toplantıdan bir gün önce saat 3‘de toplanış olduğunu bilir ve gelir. Toplanmazsa da üyeler birbirleri ile devamlı diyalog halinde olur ve bu şekilde işleyişi sürer. Filiz hanımın dediği Hukuk Komisyonu kendi aralarında diyaloga geçerek toplantılarını yapmışlardır. Görüntülü toplantıları da olur, imzalarını da atmışlardır. Başkan ve başkan vekili seçimi yapılmıştır. Fakat burada Filiz Hanım bunu söylerken kendimi de kötü hissediyorum ama söylemekte zorluk yaşıyorum. Filiz Hanım Covid-19’a yakalanmıştı. Bütün arkadaşlarımızla aradık ve geçmiş olsunlarımızı ilettik defalarca fakat Ömer Faruk kardeşimizi bir kere aradı mı? Kendisine soruyorum. İkincisine CHP adına ‘ben komisyona geldim, ne zaman yapacağız?’ diye kendisi aradı mı? ben bunu sormak istiyorum” dedi.

CİHAN TUFAN: ‘HUKUK KOMİSYONU RAPORU AÇIK VE NET ORTADADIR’

CHP Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik’in sorusuna AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Balık’tan sonra MHP Meclis Üyesi Cihan Tufan’da yanıt verdi. ‘Toplantı içeriği ve gündeminde Hukuk Komisyonu raporu net ve açık ortadadır’ diye konuşan Tufan, ayrıca: “Bizler gündem oylanmadan önce 2 gün rutin olarak toplanıyoruz. Bu kararlar yazılıyor, kendisi rahatsızlığı sebebiyle katılamadı. Toplantı içeriği ve gündeminde Hukuk Komisyonu raporu net ve açık ortadadır. Eğer içeriği ile ilgili herhangi bir itirazı varsa buyursun beraber dinleyelim. Bu toplantıya yani hukuk komisyonu raporuyla ilgili gereken hasıl olmuştur. Bunun altında başka şey aramak mevcut şartları alıp başka yere çekmektir.” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

ALİ KILIÇ: ‘O KOMİSYONUN TOPLANMANDIĞI AŞİKARDIR’

CHP Meclis Üyesi Ali Kılıç ise meclise, ‘Sayın başkan o komisyonunun toplanmadığı aşikardır’ diye konuşarak: “Hukuk Komisyonu toplanmamış ve kendi aralarında bir başkan seçimi yapmamışlardır. Bunu uzatmaya gerek yok. Eğer ki mümkünse bu maddelerin tekrar Hukuk Komisyonuna iade edelim ve kendi başkanlığını seçsinler.” İfadelerini kullandı. Kılıç’ın açıklamalarına anında yanıt veren Muharrem Balık: “Hukuk Komisyonu toplanmış, başkanının seçmiştir. Lütfen gündemi oylatalım” diyerek olaya son noktayı koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.