Dolar 32,2499
%-0.08
Euro 35,0546
%-0.09
Altın 2.466,550
%0.01
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EREN ALİ BİNGÖL: ’TUZLA İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 22.04.2021 - 16:40

Tuzla’nın Aydınlı ve İçmeler Mahalleleri‘nde bulunan askeri alanın bir kısmı için Çevre Şehircilik Bakanlığı, Nazım ve Uygulama İmar Planlarını askıya çıkardı. Askeri alanın imara açılmasına tepki gösteren CHP Tuzla İlçe Örgütü ise karara karşı İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi.

Dilekçede söz konusu planın şehircilik ilkeleri, planlama kararları ve kamu yararına aykırı olduğu belirtildi. Sosyal ve teknik altyapı alanlarında eksiklik olduğuna dikkat çekilen dilekçede planlama alanının askeri olarak kalmasının uygun olduğu belirtildi. 

“TAMAMEN AKIL TUTULMASIDIR”

CHP Tuzla İlçe Başkanı Eren Ali Bingöl, “Tuzla’da ek 4 bin vatandaşın yaşayacağı bir plan çıkarmışlar. Çıkardıkları alanda bu 4 bin vatandaşın yaşayacağı spor tesis alanı ve yeşil alanı eklememişler. Var olan spor tesisi gibi sosyal ve teknik altyapı alanlarını konut imarına çevirmişler, yerine ise başka bir alan gösterilmemiş. Kendisine yerli ve milli diyenlerin askeri alanı turizm ve ticaret imarına açması tamamen akıl tutulmasıdır. İtirazımızı yaptık. Biz Tuzlalılar için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.