Dolar 32,2143
%-0.09
Euro 34,7793
%-0.06
Altın 2.449,040
%0.68
Bist-100 10.331,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DR. KÜÇÜKBASMACI: 40 YAŞINI GEÇEN HERKES KARDİYOLOJİK MUAYENE OLMALI”

  • İstanbul Gündemi
  • 15.04.2015 - 10:05

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, Avrupa Şafak Hastanesi Kalp Hastalıkları Doktoru Füsun Küçükbasmacı, kalp hastalıkları ile ilgili bilinmesi gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

Günümüzde kalp ve damar hastalıklarının yaygın bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Dr. Füsun Küçükbasmacı, 40 yaşını geçmiş olan her insanın EKG çektirmesi ve kardiyoloji muayenesinden geçmesi gerektiğini ifade etti.

‘EV İŞLERİ EGZERSİZ YERİNE GEÇMEZ’

Egzersizin ve yürüyüşün kalp ve damar sağlığına olan yararlarından bahseden Küçükbasmacı, özellikle kadınlara seslenerek; “ Avrupa genelinde en çok kilo problemi yaşayan kadın nüfusu Türkiye’de.  Özellikle göbek çevresine aldığınız kilolar hastalık riski oluşturuyor. Ev işi yapıyorum hiç boş durmuyorum diyor olabilirsiniz ancak egzersiz yerine geçmez. Kalp ve damar sağlığını korumak için günde 20 dakika yürümenizi öneriyorum” diye konuştu.

‘5 ZEYTİN, 3 GÜNLÜK TUZ İHTİYACI DEMEK’

Küçükbasmacı, “Kahvaltıda yediğiniz 5-6 zeytin, 3-4 günlük tuz ihtiyacınızı karşılıyor” dediği konuşmasında,  kalp hastalıklarından korunmak için tuzun da azaltılması gerektiğine dikkat çekti.

GÖĞÜS AĞRISI VE TERLEMEYE DİKKAT!

Kalp hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Küçükbasmacı, kalp krizinin yoğun göğüs ağrısı ve aşırı terleme olarak baş gösterdiğini söyleyerek, “Kalp krizinin belirtilerini hissettiğinizde acil bir şekilde hastaneye gitmelisiniz, çünkü ilk 1 saat çok önemli” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.