Dolar 32,2319
%-0.03
Euro 34,7947
%0.34
Altın 2.417,070
%0.99
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEVA PARTİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

  • İstanbul Gündemi
  • 04.11.2020 - 12:09

Hepimizi derinden etkileyen İzmir depremi sonrasında Demokrasi ve Atılım Partisi, hükümetin afet yönetim politikaları hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Partinin Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, İzmir depreminin risk ve afet yönetimine dair mevcut kapasiteyi değerlendirmek için son derece önemli bir uyarı olduğunu belirtti.

 

Ülkemizin afetlere hazır olmayıp, afet öncesi risk azaltma, afet sırasında müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında yetersiz olduğunu belirten Ekmen, “Afet sonrası en acil ihtiyacın çadır, battaniye ve gıda olduğu göz önüne alındığında, AFAD’ın ilk çağrısının battaniye ve gıda yardım talebi olması depreme hazırlıksız yakalanıldığını göstermesi açısından bu yetersizliğin en çarpıcı ve vahim örneğidir. Bu yetersizliğin bir sistem sorunu olduğu açıktır. Oysa afetlere hazırlık ve afet yönetimi, devletin öncelikli gündemi olmalıdır” dedi.

 

‘KATİL BİNAYI YAPAN KADAR, ONA GÖZ YUMAN DA SORUMLUDUR’

 

Depremde yıkılan ve can kayıplarına sebep olan dayanıksız binalar hakkında konuşan Ekmen, “Bir depremde yan yana inşa edilmiş iki binadan biri yıkılırken diğeri ayakta kalıyorsa, ortada “katil bir bina” var demektir. Bu katil binayı yapan kadar, yapana göz yuman mekanizma da bu sonuçtan sorumludur. Afetler konusuna, kalkınma politikaları içerisinde daha fazla yer verilmeli ve zararların azaltılması için gereken kaynak ayrılmalıdır. Kaynak yönetiminde afet yönetiminden daha acil ve mühim bir konu yoktur” ifadelerini kullandı.

 

‘YEREL YÖNETİMLERİN HIZLI TEPKİ VERMELERİ KOLAYLAŞTIRILMALIDIR’

 

Mehmet Emin Ekmen sözlerine şöyle devam etti: “Yerel yönetimler, afet yönetiminin tüm safhalarında sorumluluk paydaşı olmalı; yerel yönetimlerin yönetim becerileri ve kapasiteleri, hızlı tepki vermelerini kolaylaştıracak şekilde güçlendirilmelidir. Belediyelere, Afet Tehlike Haritalarının ve mikrobölgeleme haritalarının hazırlanmasına yönelik çalışma yapma yükümlülüğü getirilmelidir.  Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyum amacıyla yapılan mevzuat değişiklikleriyle ortaya çıkan belirsizlik ve kaos ortadan kaldırılmalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.