Dolar 32,1979
%-0.01
Euro 35,0439
%0.11
Altın 2.528,710
%1.12
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuğunuzun diş sağlığı için bunlara dikkat!

Çocuğunuzun diş sağlığı için bunlara dikkat!

Sağlık alanında da pek çok konunun araştırıldığı ve bilgi havuzuna erişimin kolaylığına dikkat çeken Çocuk Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir önemli uyarılarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 26.07.2023 - 11:46

Günümüzde sosyal medya her alanda olduğu gibi çoğumuzun, merak ettiğimiz her şeyi araştırmak için başvurduğumuz ilk arama ortamı haline geldi.

“YANLIŞ ÜRÜN KULLANIMI DİŞ KAYBINA YOL AÇABİLİYOR”

İçeriği bilinmeden kullanılan ürünlerin hassas ve alerjik bünyeli hastalarda şiddetli alerjik reaksiyonları tetikleme olasılığı oluşturduğunu ifade eden Uzm. Dr. Nurgül Demir, ağız içi şikayetleri geçirmek için kullanılan ürünlerin bölgesel alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi, ciddi mukoza yanıklarına da sebep olabileceğini belirtti.

“ERKEN TANI GECİKEBİLİYOR”

Sosyal medyada tedavi edici olarak tanıtılan bazı ürünlerin özellikle hassas olan çocuk dişlerinde daha büyük hasarlar oluşturabileceğine dikkat çeken Nurgül Demir; diş ağrısı, diş eti kanaması, diş etinde şişlik gibi herhangi bir şikâyetin giderilmesi için yapılabilecek ürün yönlendirmelerini engellemenin güçlüğüne de vurgu yaptı. “Hastada rahatsızlık oluşturan küçük veya büyük her şikayetin önemli bir etkeninin olabileceği unutulmamalıdır” diyen Demir “Ağız içinde oluşan yaralar, diş eti kanamaları birçok ciddi hastalığın belirtisi olabilir. Yanlış ürün kullanımı mevcut şikâyeti kötüleştirebileceği gibi, altta yatan asıl problemin tanısının geciktirilmesine de sebep olabilir” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündem

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.