Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP, Üsküdar’da halkın nabzını tuttu

  • İstanbul Gündemi
  • 24.12.2021 - 17:47

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP İBB ve Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Nuray Elmas Kılıç ve Nurkal Dedetaş ile birlikte Üsküdar Bulgurlu Semt Pazarı‘nda basın mensupları ve çok sayıda partili ile yaptığı ziyarette hem vatandaşların hem de pazarcı esnafını talep ve şikâyetlerini dinledi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen pazaryeri ziyaretinde, fiyatların yüksek olmasından şikâyet eden yaşlı bir kadının ‘‘Her şey ateş pahası olmuş. Üç haftadır pazara maalesef gelemiyorum. Yazın dolaba kendi koyduysak onu yiyoruz. Yani durum çok kötü. Tamamen emekli eşimin eline bakıyoruz' diye dert yanan vatandaşa Selin Sayek Böke, ev kadınlarına yönelik ‘Aile destekleri sigorta programları‘ adındaki projenin detaylarını anlatarak ailelerin mağdur olmayacağını belirtti.



“PİYASAYI GÖRÜYORSUNUZ HER ŞEY ATEŞ PAHASI”

Bir pazarcı esnafının ‘‘Piyasayı görüyorsunuz her şey ateş pahası. Milletin alım gücü kalmamış. Bugün 5‘e aldığımızı yarın gidip 7 liraya alıyoruz. Bunu biz fiyatlara yansıttığımız zaman halk şikâyet ediyor, alamıyor.’’ diye dert yanması üzerine Böke, döviz kurunun düşmesinin bir etkisini görüp görmediğini sorması üzerine pazarcı esnafı, ‘‘Döviz düştü, ürünler iyice pahalılaştı. Henüz daha bir şeye yansıyıp yansımadığını görmedik dövizin hiçbir etkisi yok.’’ diye cevap verdi.

“TEZGÂHTAKİ ÜRÜNLER CEP YAKIYOR”

Pandemi süreci ve ekonomik kriz nedeniyle ay sonunu getirememekten yakınan bir vatandaş, '1 kilo peynir alabiliyorken şimdi bir kalıp peynire 50 TL para veriyoruz. Kalabalık aileler ne yapsın, bu ekonomik durum nasıl düzelecek? Çoluğu çocuğu olan ne yapıyor? Biz iki kişiyiz evde inanın yetiştiremiyorum’’ şeklinde konuşması üzerine Böke, ‘‘Hep birlikte bu durumu değiştireceğiz, işsiz gençlerimize iş olanağı sunacağız, elimizden geleni yapacağız. Biz de bu reçeteleri anlatmak için sizlerle buluşuyoruz.’’ diye cevap verdi.

‘‘EMEKLİLERE RESMEN ‘ÖLÜN’ DİYORLAR’’

Pazaryerinde el emeği ürünlerin satarak geçimini sağlamaya çalışan yaşlı kadın ise, ‘‘Artık kimsenin eli yanmıyor, cebi de yanmıyor, komple bütün vücudu yanıyor. Benim üniversite de okuyan bir kızım var ona harçlık olarak 50 lira veriyorum, vermesem arkadaşlarının eline bakacak. Ben emekliyim eşim de emekli ancak çocuğumu istediğim gibi okutamıyorum. Benim haklarımı kim savunuyor ise o kişiye oy vereceğim. Doktora gidiyorum kesintiler kat kat olmuş.  Emekliden kesmeyin kardeşim, herkes elini taşın altına koysun. Ölün diyorlar, yani resmen insanlara. Memurun maaşı yine bir yerde iyi, emeklilerin hiç iyi değil. Onlara ölün diyorlar. Çok açık söylüyorum yayınlayın hiç umurumda değil hiç kimseden korkum yok.’’ diyerek isyan etmesi karşısında Selin Sayek Böke, emeklilerin en az asgari ücret düzeyinde maaş alması için CHP’nin Meclis’e sunduğu yasa teklifinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi.

Üsküdar Bulgurlu semt pazarı esnafını ve vatandaşlara açık yüreklilikle konuşma cesaretlerinden dolayı teşekkür eden Selin Sayek Böke, hem vatandaşların hem de pazarcı esnafının yüksek fiyatlar karşısında çaresiz kaldığını belirtti.

“DOLAR DÜŞTÜ YAĞI DA DÜŞÜRSÜNLER O ZAMAN’’

Geçen hafta 100 liradan aldığı yağın fiyatının bu hafta 130 liraya yükseldiğini söyleyen başka bir vatandaş ise, ‘‘Dolar yükseldi dediler yağı yükseltiler şu an dolar düştü yağı düşürsünler. Şu an neden marketlerin zamları düşmedi? Yazık günah değil mi bu insanlara? Hangi birine yetiştireceğimizi şaşırıyoruz.’’ diye konuştu.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.