Dolar 32,2780
%0
Euro 34,9619
%0.39
Altın 2.446,380
%0.89
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP ÜMRANİYE’DEN İSTİFALARA DAİR AÇIKLAMA

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2020 - 13:48

Yapılan son kongreden bugüne kadar geçen süre içerisinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda 19 üyenin 14’ünün istifa ederek İlçe Yönetimi’ni düşürdüğü CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda çalkantılar devam ediyor. Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan istifa skandalı sonrasında, ilçe yönetimine kayyum atanacağı belirtilirken gözler istifa eden yöneticilere çevrildi.

 

İstifa eden ilçe yöneticileri resmi bir açıklama metni yayınladı. İşte o açıklama:

 

“CHP ÜMRANİYE ÖRGÜTÜMÜZE AÇIKLAMAMIZ

 

Aşağıda imzası bulunan CHP Ümraniye İlçe Yöneticileri olarak örgütümüze duyurmak zorunda olduğumuz açıklamamızdır.

Ülkemiz ve Dünya büyük bir salgın ve beraberinde ekonomik sıkıntılar ile boğuşuyor. Ne salgın ne de onun sonucu olan ekonomik darboğaz, uzunca bir süre de düzeleceğe benzemiyor. Halkımız büyük bir yoksulluk, yoksunluk, mutsuzluk ve umutsuzluk içinde. Anayasasında “sosyal devlet” yazan güzel ülkemiz, vatandaşlarına sosyal devletin gereği olan yardımları yapamıyor. Bir yandan içeride bu sıkıntılar yaşanırken dışarıda da hiçbir ülke ile ilişkilerimiz iyi değil. 97.Yılını kutladığımız güzel ve eşsiz cumhuriyetimiz, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün “yurtta barış dünyada barış” şiarından çok uzak bir noktada. Her geçen gün de uzaklaşmaya devam ediyor.”

 

“SADECE BİZİM ÇABAMIZLA OLMAZ”

 

“Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokrasi düşüncesinde beraber mücadele eden bireylerin oluşturduğu bir halk örgütlenmesidir. Bu sebepledir ki 97 yıldır dev bir çınar gibi ayakta kalabilmiş ve kalmaya devam edecektir. Ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tek umut olacaktır. Ancak bu umut sözde değil çalışarak, somut politikaları hayata geçirerek gerçek olabilir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye ilçe yönetiminin üyeleri olarak ilçe kongremizde size bir vaadde bulunmuştuk. Bunca sıkıntının tek sorumlusu olan bugünkü iktidarı, gelecek seçimlerde hem ülkemizden hem de ilçemizden atma vaadi. O günden bugüne dek geçen sürede de bu vaadimize uygun bir şekilde oluşturduğumuz komisyonlarla plan ve programımızı uygulamaya çaba sarfettik. Tüm delegelerimizin bizlere verdiği sorumluluk ve seçimin sonucu olarak ortaya çıkan duruma uygun davranmak üzere uyumlu çalışmak için uğraştık. Ancak bu sadece bizlerin çabasıyla olabilecek bir şey de değil.”

 

“KENDİ İSTİKBALİ İÇİN PARTİ YARARINI BİR KENARA ATAMAZ”

 

“Demokrasinin yaşam alanı bulduğu tek partinin CHP olduğu gerçeği ortadayken hiçbir kişi, seçilmiş olsa dahi, bireysel ya da kurumsal inisiyatif alma ve görüş belirtme hakkını yok sayamaz. İlçe Başkanı nasıl ki örgüt iradesi ile seçildi ise her bir yönetim kurulu üyesi de örgüt iradesi ile seçilmiştir. Hiçbiri diğerini yok sayamaz ve her biri örgütün gösterdiği iradeyi en iyi şekilde görevini yaparak yerine getirmek zorundadır. Keyfi görevden almalar ya da keyfi davranışlar göstererek kendi şahsi istikbali için parti yararını bir kenara atamaz. Şahsi istikbal için makamlar doldurulamaz. Hepimiz bugün zaten ülkenin başında böylesi bir düşünce tarzının olmasından şikayet etmiyor muyuz?”

 

“BU TAVRI CHP İÇERİSİNDE GÖSTEREMEZ”

 

“İlçe başkanının “ben ne dersem o yapılacak sizler biat edeceksiniz” tavrını göstereceği parti CHP değildir. CHP özgürlükleri temsil eder. Örgüt iradesi ile seçilmiş yönetim kurulunu yok sayarak paralel bir yönetim kurulu oluşturmak, öncelikle örgüt iradesine saygısızlıktır ve kabul edilemez. Daha acısı beraberce İstanbul sözleşmesi için sokakta mücadele ederken, kendi kadın yöneticilerine hakaret eden ve onların üzerine yürüyen bir ilçe başkanı CHP içerisinde barınamaz /barınmamalıdır. Kamuoyu önünde açıklanması tarafımızca uygun olmayan çokça sorunun yanıtı, yapılacak ilk örgüt toplantısında siz değerli üyelerimiz ile paylaşılacaktır.”

 

“SÜREKLİ KAVGA EDEN BİRİNİN FAYDA SAĞLAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

“Bugüne kadar ilçe başkanının gerçeği yansıtmayan, tamamen algı yaratma siyasetinden vazgeçerek CHP faydasına bir çalışma içerisine gireceği umuduyla bekledik. Bugüne kadar yapılan toplantılarda, gereksiz tartışmalar çıkarmak ve zaman doldurmak dışında, iktidarı almak için yapılması gereken somut politikalara dair tek bir gündem maddesi dahi ilçe başkanı tarafından maalesef sunulmamıştır. Kendi yönetim kurulunu yok saydığı gibi Belediye meclis üyeleri hakkında da gerçeği yasıtmayan iddialarda bulunarak disipline sevk edilmesi için tüzüksel kuralları bir kenara bırakıp il başkanlığına şikayette bulunmuştur. Kısacası yönetim kurulu ve Belediye meclis üyeleri ile sürekli kavga eden ve kaos yaratan bir ilçe başkanının partiye bir fayda sağlayamayacğı inancındayız. Tüm bunlar ortadayken “çalıştırılmıyorum” algısı yaratıp onun arkasına saklanmak partiye fayda değil kişisel istikbal için geçici bir fayda sağlayabilir. Partimizin, bu kaos ve başkanlık sistemine özenen bir ilçe başkanı ile daha fazla yıpranması kabul edilemez ve devam edemez. Bizler koltuk sevdasında asla olmadık, olmayacağız. Bu nedenle yeniden örgüt iradesine başvurmak adına tüzüksel hakkımızı kullanarak 28.10.2020 tarihi itibarı istifa etmiş bulunmaktayız.

Gerek Ümraniye’de ve gerekse Türkiye genelinde iktidar olmak için CHP’ye yakışır bir kurulun oluşmasını örgütümüzün sağlayacağına inancımız tamdır. Bizler her şartta CHP ‘nin birer neferi olarak koltuk olmadan da sokakta mücadele ederek çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm örgütümüze ve kamuoyuna saygılarımızla”

 

Dr. Özgür Devrim KILIÇ

Veysel SARAR

Altıok ÇETİN

Gönül KAPLAN

Sevgi DERELİ

Handan YÜCEL

Resmiye CİNKAYA

Funda ÇATANA

Gülsüm ESER

Bülent ASLAN

Haydar DİKME

Seher ÖZDEMİR

Seher ÖZÇELİK

Altan Berdan AĞIRMAN

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.