Dolar 32,2745
%0.04
Euro 34,9659
%-0.05
Altın 2.447,350
%0.04
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP Ümraniye'de 2023 ve 2024 İçin 'Tek Vücut'

  • İstanbul Gündemi
  • 16.09.2021 - 16:28

Programa; CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, İl Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, İl Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dursun Poyraz, 1. Bölge Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serpil Beşok, CHP Ümraniye Önceki Dönem İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer ve İbrahim Can Kıran ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı kongresinden sonra İstanbul il ve Ümraniye ilçe yöneticileri kahvaltılı istişare programında, 23 Haziran seçim sonuçlarından sonra 2023 ve 2024 hedefleri doğrultusunda Ümraniye’de gerçekleştirecekleri çalışmalara dair bir araya gelerek, tek vücut olarak dayanışma çerçevesinde çalışmalara tüm hızıyla devam edileceği mesajı verildi.

UFUK İNAN; ‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRBİRİMİZDEN ALACAĞIMIZ GÜÇTÜR’

Açılış konuşmasına İl Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ufuk İnan yaparak,  Ümraniye’de kongre sezonunun artık kapandığını ve seçime odaklanarak birlik ve beraberlik görüntüsü verdiklerini söyleyerek şöyle devam etti; “Bizim başka bir silahımız yok. En büyük gücümüz birbirimizden alacağımız güçtür. Mevcut iktidar gibi sermaye gücümüz de yok. Ümraniye’de ki 24 Haziran seçim sonuçları Ümraniye’nin de alınabileceğini ortaya koymuştur. Bu güç ve iradeyi oluşturduğumuzda Ümraniye’yi almamak için önümüzde hiçbir sebep bulunmamaktadır. İl başkanlığımızla ilçe yöneticilerimizle bizler aynı mesafedeyiz ve vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz onun derdindeyiz”

DURSUN POYRAZ; ‘8 BİN ÜYEMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞMADA YÜZDE 99.68 BAŞARI ORANINA ULAŞTIK’

İnan’dan sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bugüne kadar hangi çalışmaların altına imza attıklarından bahseden İl Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dursun Poyraz; “Biz bu güne kadar ne yaptık ve neyi planlıyoruz. Biz seçildikten hemen sonra 3 adımlı bir proje geliştirdik ve ‘Adım Adım İktidara’ diye de bir başlık koyduk. Bu içinde adım ise ‘Sen Varsan Biz Varız’ çalışmamız. 2’ncisi ‘Öbek Örgütlenme’ ve 3’üncüsü ‘Söz Meclisten Dışarı’ bu 3 çalışmamızın 1’incisini tamamladık 2’ncisine de devam ediyoruz. 3’üncü ise süreç yaşayan bir şey onu da aktaracağım sizlere. İlk olarak ‘Sen Varsan Biz Varız’ etkinliğimizin ilk amacı önce kendi üyelerimize gidip kendi ailelerimizi bir tanıyalım dedik. Yaklaşık 8 bin üyemizle birlikte çalışmalarla tüm üyelerimize ulaştık ve yüzde 99.68 gibi bir oranla başarıyla tamamladık. 2’nci aşama ‘Öbek Örgütlenmesi’ buda seçimlere kadar sürecek bir çalışma, seçimden sonra da devam edecek ama şöyle ki her 4 seçmene bir öbek oluşturacak şekilde bir coğrafi örnek oluşturduk. Burada temel amacımız kararsızları tespit etmek ve onlara yönelik çalışmalar yapmak. Söz meclisten dışarı adıyla 3’üncü aşamamız ise genel başkanımızın konuşmalarını üyelerimize, halka maddelerini veya bütününü aksettirmek. Sosyal medyada bunu paylaşmak ve bunu yaygınlaştırmak. Son olarak bizim chp.net dediğimiz bir uygulamamız var. Bu uygulama öncelikle CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, başkanları ile herkes buraya kayıt olmalı. Bu kayıt işlemleri ne kadar yaygınlaşırsa bizim çalışmalarımızda o derece etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

SERPİL BEŞOK; ‘PARTİ İÇİN EĞİTİM AYAĞINA, ÖBEK EĞİTİMLERLE BAŞLAYACAĞIZ’

CHP 1. Bölge Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serpil Beşok ise eğitim alanında partilerin planlı ve etkili bir çalışma düzeni olması gerektiğini söyleyerek; “Eğitim alanında hepimiz çok eğitim gördük. Seçimden sonra eğitimlere başlanıyor ama hep bir seçim dönemi olduğu için de parti içi eğitimler tam anlamıyla yürümeden sandık güvenliği eğitimlerine başlanıyoruz ve bu döngü böyle devam ediyor. Ancak biz şunu düşünüyoruz; bizim bir yıllık bir zamanımız var ve biz bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Hem parti içi eğitim, hem eğitim öğretim ayağı alanında çok aktif çalışmalar yapmak istiyoruz. İlk etap olan parti içi eğitim ayağında öncelikle öbek eğitimlerle başlayacağız. Öbek eğitiminde bildiğiniz üzere coğrafi alanda önce Ümraniye bölünüyor ve 300-400 kişilik grupların hepsine öbek sorumlusu atanıyor. Bunun yanında mahalle meclisleri oluyor. Bunların söylem birliğinin ve beraber çalışabilmesinin koşulu öbek eğitimlerinden geçmektedir. Kapılara gittiğimiz zaman o insanlarla nasıl konuşacağız? Elbette ki örgütümüz tecrübeli ve bu çalışmaları her zaman yapıyor ama biz yine de eğitimlerde eksik kalan yanlarımızı ya da bilgilerimizi güçlendireceğiz” diye konuştu.

ERCAN ÖZER; ‘BİZ PARTİLİYİZ VE PARTİYE HİZMET İÇİN VARIZ’

CHP Ümraniye Önceki Dönem İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer, Ümraniye’de kongre sürecinin zor geçtiğini ancak mahalle başkanlarının ve örgütün bu süreci Ümraniye’ye yakışır şekilde bitirdiğini aktararak şöyle konuştu; “Partimizi demokrasinin olmazsa olmazı seçime götürdük. Bu seçimde 3 aday yarıştık ve bu seçimin galibi Zeynel başkanım oldu. Kazansak da kaybetsek de başkanımızın yanında olacağız. Her zaman göreve hazırız. Bizler partiliyiz ve partiye hizmet için varız. Biz siyaseti karşılıksız hizmet için yapıyoruz. Ben mahalle başkanıydım şimdi yine döneceğim ve mahallemde çalışmalara katılacağım”

İBRAHİM CAN KIRAN; ‘AK PARTİ OYUNU MİLLET İTTİFAKI TARAFINA ÇEVİRİRSEK, 2024’DE İKTİDAR OLUYORUZ’

Özer’den sonra bir açıklamada CHP Ümraniye Önceki Dönem İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran’dan geldi. 23 Haziran seçimlerinde CHP Ümraniye de seçimleri 16 bin farkla kaybettiğini ve bunun doğru bir çalışma planı ile 2024’de Ümraniye’yi kazanabileceklerini söyleyen Kıran; “İki buçuk sene boyunca doğru ve planlı bir çalışma yaparsak her mahalleden AK Parti oyunu Millet İffakı tarafına çevirirsek 2024’de iktidar oluyoruz. Açıkçası ben kendi hedefimi bu yönde ortaya koymuştum. Bunu bir ilçe başkan adayı olarak söylüyorum. Bu doğrultuda da başkanımın ve yönetiminin çalışacağından eminim. Ben başkanımıza geçen seferinde ifade ettim, görev beklemeden sahada olacağım. Elimizden geldiğince partimizin iktidarı için sahada olacağız. Mahalle başkanlıklarının ve devam eden süreçlerin emek bazlı gidilmesi ve kongre bazlı düşünmeyip ne kadar fazla insan çalışmak istiyorsak belli bir sayı sınırlaması da verilmeden mahalle yöneticilerinin bir tutulması gerekmektedir. Yeter ki çalışacak arkadaşımızı bulalım. Ümraniye 37 mahallesi bulunan ve neredeyse 1 milyona varan nüfusu ile anlıyoruz ki dokunmamız gereken yer sayısı çok fazla o yüzden çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

ZEYNEL KIZILKAYA; ‘EKSİKLİKLERİMİZ VARSA GİDERMEYE VE SİZLERİN DE YARDIMIYLA NİHAYETE ERDİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ’

Konukların konuşmalarının ardından son olarak İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya söz aldı. Kızılkaya, siyaseti yakından takip eden bir parti üyesi olduğunu söyleyerek; “Bundan önce de ilçe başkanlığı yaptım ve notlarımı da aldım. Çıkılan yolla ve yaptıklarımızla aşağı yukarı örtüşüyor. Bu anlamda kendimi ve yönetim kurulu üyelerini şanslı hissediyorum. Hiçbir şey bilmeden değil de bazı şeyleri tahmin edip işin mutfağından gelmiş bir insan olarak eksilerimiz varsa gidermeye başkanlarımızın ve sizlerin de yardımıyla gidermeye ve nihayete erdirmeye çalışacağız” diyerek konuşmasına son verdi.

Başkan Zeynel Kızılkaya‘nın konuşmasından sonra CHP‘nin kurmayları hep birlikte poz vererek, 2023 ve 2024 için tek vücut olarak seçime hazır oldukları mesajını verdiler.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.