Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin dikkat çeken İstanbul performansı!

CHP’nin dikkat çeken İstanbul performansı!

Büyük heyecanın ve bazı sürprizlerin yaşandığı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri geride kaldı. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi en başarılı parti oldu. Peki, İstanbul’da durum nasıl? İşte detaylar…

  • İstanbul Gündemi
  • 01.04.2024 - 20:17
  • Güncelleme: 01.04.2024 - 20:28

Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti'nin İstanbul'da 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde alınan oylar kıyaslandığında hangi parti, hangi ilçede daha başarılı seçim geçirdi? Cevabı haberimizde...

CHP MEVCUT BELEDİYELERİNDE DÜŞÜŞE RAĞMEN KAZANDI

AK Parti seçimi kazandığı 13 ilçede de oy oranları bir önceki yerel seçime göre düşüş gösterirken, CHP'de ise 2019 ve 2024 seçimlerinde aynı ilçelerde tekrar kazandığı; Beşiktaş, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer ilçelerinde oy oranları bir sonraki seçime göre düşüş gösterdi.

CHP’NİN İSTANBUL’DKAİ İLÇELERİ

1. Bölgede; Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal ve Maltepe ilçelerinde seçim sonuçlarıyla beraber değişim yaşanmayıp seçimi kazanırken, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar seçimi AK Parti'den bayrağı devralarak kazanılan ilçeler oldu.

2. Bölgede ise; Beşiktaş, Sarıyer, Şişli ilçelerinde seçim sonuçlarıyla beraber değişim yaşanmayıp seçim kazanılırken, Bayrampaşa, Beyoğlu, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa'da seçimi AK Parti'den bayrağı devralarak kazanılan ilçeler oldu.

3. Bölgede de; Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt ve Küçükçekmece'de seçim sonuçlarıyla beraber değişim yaşanmayıp seçim kazanıldı. Bunun yanı sıra, Çatalca ve Silivri'de seçimi AK Parti ve MHP'den bayrağı devralarak kazanılan yeni ilçeler oldu.

YENİ BİR REKORA İMZA ATTI

Bu sonuçlar neticesinde en fazla CHP'li belediyeye sahip olunan bölge toplam 14 ilçesi olan Anadolu Yakası olarak da nitelendirilen 1. Bölgede 11 ilçeyle olurken, Avrupa Yakasında ise 2. Bölgede 12 ilçenin 7'sini, 3. Bölgede ise 13 ilçenin 8'i toplamda kazanılan ilçeler oldu. CHP böylece İstanbul'da 26 belediyeyi kazanarak AK Parti'nin kurulduğu tarihten bu yana en fazla kazandığı ilçe sayısı olan 25 ilçe belediye sayısını da geçerek yeni bir rekora imza attı.

CHP'YE AİT İLÇELERDE MEVCUT ADAYLAR YERİNE YENİ ADAY GÖSTERİLEN ADAYLARIN BAŞARI ORAN KIYASI

Ercan Akpolat (Adalar), Onursal Adıgüzel (Ataşehir), Utku Caner Çaykara (Avcılar), Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu (Bakırköy), Mesut Kösedağı (Kadıköy), Esin Köymen (Maltepe) ve Resul Emrah Şahan (Şişli) oylarını, bir önceki dönem aday olan belediye başkanlarına göre artırdılar. Ahmet Özer (Esenyurt) ve Mustafa Oktay Aksu (Sarıyer) ise parti oylarının azalmasına rağmen belediyeyi kazandılar.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.