Dolar 32,2520
%0.03
Euro 34,7592
%-0.12
Altın 2.441,780
%0.38
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP İSTANBUL 1.BÖLGE'DE EMEK ÇALIŞTAYI YAPTI

  • İstanbul Gündemi
  • 29.04.2015 - 20:45

Emek en yüce değerdir. CHP Emekle buluşuyor” başlığı altında CHP İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Sendikalar ve Emek Bürosu tarafından düzenlenen Emek Çalıştayı”na çok sayıda işçi ve memur sendika temsilcisi ile emekçi katıldı. Emek Çalıştayı'nda Taşeronun kaldırılması, çifte baraj ve yetki sisteminin kaldırılması, özelleştirmenin durdurulup peşkeş çekilen kamu kurumlarının modernleştirilerek yeniden kamulaştırılması ve memurlara grev hakkı verilmesi” gibi kararları içeren bir sonuç bildirisi yayınlandı.

İsmail Dönmez'in sunduğu Emek Çalıştayı'nı Özkan Kaplan yönetti. Emek Çalıştayı'na DİSK Genel İş Örgütlenme Dairesi Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş 1. Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül, Genel İş 2. Nolu Şube Başkanı Nevzat Karataş, DİSK Birleşik Metal İş Başkanı Yusuf İkisivri, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Türkiye Öğretmenler Sendikası Başkanı Muhittin Gül, TÜRK İŞ Kristal İş Sendikası Başkanı Caner Güneş, KESK Birleşik Taşımacılık Sendikası'ndan Sadık Kısa, KESK Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan Fatih Adıgüzel,DİSK Dev Yapı İş'ten Eyüp Kantar, Eğitim İş'den Ahmet Güngör, TÜRKİŞYol İ ş Sendikası'ndan Ahmet Uçal, TÜRK Tes İş'ten Kasım Duran, Tüm Yerel Sendikası'ndan Tolcay Tetikel, KESK Tümbelsen'den İsmet Evren, DİSK Emekli Sen'den Süleyman Şahin ve İŞÇİ  DER'den H. Faruk Üstün gibi çok sayıda sendikacının yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili adayları Barış Yarkadaş ve Necdet Saraç da katıldı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi sorumlusu Ali Cihat Işık, Emeğin en yüce değer olduğunun bilincinde olarak birlikte omuz omuza yıllardır bunun mücadelesini verdik. Bu gün geldiğimiz noktada bir yandan emek sömürüsü daha da artarken, işçi örgütlenmeleri de yok edilmiştir. Her gün onlarca emekçimiz iş kazasında hayatını kaybederken, diğer yandan taşeron yasalarıyla insanlar açlığa terk edilmiştir. Bu sistemi değiştirecek yine bizleriz, çünkü biz halkız.” dedi.

Daha sonra sendika temsilcileri ve CHP İstanbul Milletvekili adayları Barış Yarkadaş ve Necdet Saraç emek hareketinin sorunları ve yapılması gerekenler üzerine konuştular. Yapılan konuşmalardan sonra,17 maddeden oluşan bir Çalıştay Sonuç Bildirgesi yayınlandı.

 

 

 

Çalıştay Sonuç Bildirgesi'nde şu talepler yer aldı:

1.Taşeron sistemi kaldırılmalı.
2. İşçi sağlığı ve güvenliği sağlanmalı
3. Çifte baraj ve yetki sistemi kaldırılmalı
4. Özelleştirmeler durdurulmalı, peşkeş çekilen kamu kurumları modernleştirilerek yeniden kamulaştırılmalı.
5. Sendika üyeliği özgürlüğü sağlanmalı ve özgür pazarlık sisteminin gerçek anlamı ile hayata geçirilmesinin önünün açılmalı.
6. Memurlara grev hakkı verilmeli.
7. Memurlara siyaset yasağının kaldırılmalı.
8.Eğitim çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmeli.
9. Öğretmen rotasyonunu Avrupa veya OECD ülkeleri normlarına göre düzenlenmeli.
10. Grev Hak, Lokavt suç sayılmalı
11. Bütün çalışma koşulları İLO standartlarına çekilmeli.
12. Sendika seçiminde referandum hakkının verilmeli.
13.Çocuk işçilikler kaldırılmalı.
14. Sendikaların TV kurma yasağını kaldırılmalı.
15. İşçi memur ayrımına son verilmeli.
16. Kıdem tazminatı tavanının kaldırılmalı.
17. CHP‘li belediyeler sendikal örgütlenmeyi desteklemeli.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.