Dolar 32,2333
%0.1
Euro 35,1214
%0.33
Altın 2.513,750
%0.52
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP Bahçelievler Kadın Kolları’ndan ‘Elmalı Davası’ protestosu

  • İstanbul Gündemi
  • 01.07.2021 - 21:15

Kadın Kolu Başkanı Semiha Çetinkaya Aşçı, CHP olarak pedofiliyi besleyen politikalar karşısında sonuna kadar duracaklarını ve çocuklara yapılan istismarı normalleştirmeye çalışanlara asla geçit vermeyeceklerini bir kez daha haykırmak için bir arada olduklarını söyledi.

Antalya’da 7 ve 10 yaşındaki kardeşlerin cinsel istismara uğradığı ‘Elmalı Davası’nda karar çıktı. İğrenç olayı resim çizerek ve mektupla anlatan çocukları Adli Tıp doğrulamasına rağmen mahkeme heyeti, suçlanan öz anne ve üvey babayı serbest bıraktı. Verilen karar sosyal medyada da büyük tepki toplarken, CHP Bahçelievler Kadın Kolu Başkanlığı, ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı.

İki kardeşin iğrenç olayı gerek yazılı, gerek sözlü, gerekse resmederek haykırmasına karşılık üç maymunu oynayanlar olduğunu söyleyerek basın açıklamasını okuyan CHP Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Semiha Çetinkaya Aşçı, coğrafyamızın her geçen gün daha da kirlendiğini ifade ederek, “Çocuklara çığlık atmayı öğretmeyeceğiz. Çığlıkları da olmayacağız. Bu zihniyeti ortadan kaldıracağız” dedi.

‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyerek istismarı normalleştirmeye çalışan tüm bürokratların suçlu olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Bizler çocuklarımız uyuyor diye parmak uçlarımızda yürüyen insanlarız” diyerek devam etti.

“ÇOCUKLAR SUSMUYOR, BİZDE SUMAYACAĞIZ”

CHP Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Semiha Çetinkaya, pedofolinin suç olduğunun her platformda haykırılması gerektiğini söyleyen iktidarın, sapkınlığı besleyen politikalar inşa ettiğini belirterek, “Adaletiniz, insanlığınız, hukuk sisteminiz yerin dibinde şu an. İki çocuğun istismarına susan bir iktidarın yönettiği ülkede yaşamak daha da zorlaştı. Çocukların çizdiği resimlerden de onların susmadığını görüyoruz. Çocuklar susmuyor, bizde susmayacağız” ifadelerini kullandı.

Meselenin cinsiyet ayrımı gözetmeden şiddetin her türüne karşı çıkmak olduğunun altını çizen Çetinkaya, 4+4+4 sistemiyle birlikte çocuklara dayatılan cinsiyetçi masal ve okul kitaplarına karşı büyümeye çalışan, hayallerinde çağdaş eğitim sistemi kuran çocuklar olduğunu belirterek, 'Çocuklar geleceğimizdir ve geleceğimize sahip çıkmak zorundayız' dedi.

“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ”

CHP Bahçelievler Kadın Kolu olarak çocukların sesine ses olacaklarını söyleyen Çetinkaya, sapkın zihniyeti ülkemizden atmak için gece gündüz çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Çocukta susmuyor, bizde susmayacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.

“Her ihmal, bir istismar getirir. İhmal etme”, “Çocuk istismarına hayır”, “Ellerinizi, gözlerinizi çocuklardan çekin” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, “Susmuyoruz korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atarak eylemlerini sonlandırdı

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.