Dolar 32,2288
%0.2
Euro 35,1202
%0.08
Altın 2.472,940
%0.21
Bist-100 10.171,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Çekmeköy’de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 7’den 70’e herkes katıldı

  • İstanbul Gündemi
  • 31.10.2021 - 13:06

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Taşdelen Mahallesi’nde bulunan Cemal Güngör Parkı Amfi Tiyatro alanında gerçekleşen 98. Yıl kutlamalarına; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, Çekmeköy Garnizon Komutanı Albay Ümit Naci Sevin siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları, mahalle muhtarları ve 7’den 70’e Çekmeköylü vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Resul Çelik, Albay Ümit Naci Sevin ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı’nın alanda bulunan Çekmeköylülerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.



Daha sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Tören alanında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Cumhuriyetin 98. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söylediği konuşmasında bu sevinç ve gururun Türkiye’nin her karış toprağında ve dış temsilciliklerinde ilk günkü heyecanla kutlandığı ifade etti. Kaymakam Çelik, “Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün en büyük eseridir. Bağımsızlığını canıyla ve kanıyla kazanmış Türk Milleti‘nin zafer tacıdır. Kahraman ecdadımızın bize emaneti ve bağımsızlık ülküsüdür. Birlik ve beraberliğimizin, hürriyet ve bağımsızlığımızın teminatıdır. Ülkemizdeki huzur ve refahın, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sembolüdür. Güçlü demokrasinin, özgür ve girişimci bireyin koruyucusudur. Milli ve manevi değerlerimizin özgürce dallanıp budaklandığı yönetim biçimidir. Sürekli gelişen ve büyüyen ülkemizin bundan sonraki aydınlık yoludur. Türkiye Cumhuriyeti yetiştirdiği fikri hür, vicdanını hür, irfanı hür bireylerle nesilden nesile yoluna devam edecektir.’’ dedi.



Kaymakamı Resul Çelik konuşmasında: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, cennet vatanımız için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, ebediyete gitmiş tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Çekmeköylü hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum”dedi.



Program; Çekmeköy’de eğitim gören öğrenciler tarafından yöresel halk oyunlarının oynanması,  Çekmeköy TOKİÇok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Zencife Öcalan’ın müzik dinletisi, Cumhuriyet Koşusu‘nda dereceye giren öğrenciler ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yapılan resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol mensuplarının ödül vermesiyle devam etti.

Kutlamalar geçit töreni ile son buldu.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.