Dolar 32,2713
%0.03
Euro 34,9772
%-0.01
Altın 2.458,110
%0.48
Bist-100 10.166,00
%-0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BÜLENT ARINÇ’A ÜSTÜ KAPALI DAVET!

  • İstanbul Gündemi
  • 28.11.2020 - 18:45

Gelecek Partisi genel başkan yardımcısı Feramuz Üstün, TV5’te yayınlanan Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu adlı programa konuk oldu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Üstün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bülent Arınç’ın bakanlıktan istifa etmesini istediği dönemde onu dönemin Başbakanı olarak Ahmet Davutoğlu’nun koruduğunu açıkladı. Üstün, dolaylı olarak Arınç’ı DEVA Partisi’ne değil, kendi partilerine gelmesini istediklerini açık etmiş oldu. Feramuz Üstün, Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki ilk kavganın Bülent Arınç sebebiyle yaşandığını ileri sürdü.

 

Üstün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç arasında yaşanan “parsel parsel vermişler” polemiğinin ardından, Davutoğlu’na Arınç’ı görevden alması için talepte bulunduğunu söyledi. Üstün, “Böyle bir atmosferin ortaya çıkmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç’ın görevden alınmasını istiyordu. Ahmet Davutoğlu, ‘Bu hükümetin başbakanı benim’ diyerek Bülent Arınç’ı görevden almadı. Davutoğlu bu kadar vefalı biri işte” diye konuştu. Böylece Arınç’a, “Sen de vefanı göster ve Gelecek Partisi’ne katıl” demiş oldu.

 

Bülent Arınç’ın Gelecek Partisi’ne davet edilip edilmeyeceği yönündeki soruya da cevap veren Üstün, “Yok, davet olmaz. Bizim partiye gönüllü gelmek isteyen kardeşlerimiz için parti kurullarımızla ve genel başkanımızla konuşuruz” dese de bu sözleriyle açıktan davet çağrısında bulunmuş oldu.

 

Kaynak: dosyatv.com

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.