Dolar 32,2329
%0.1
Euro 35,0746
%0.19
Altın 2.526,670
%1.04
Bist-100 10.741,00
%0.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BioNTech hakkında açılan davanın ilk duruşması iptal edildi

BioNTech hakkında açılan davanın ilk duruşması iptal edildi

Bir sağlık çalışanının Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine açtığı davanın ilk duruşması, reddihakim talebi nedeniyle iptal edildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 12.06.2023 - 12:45

Almanya'da Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir sağlık çalışanı Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine dava açmıştı. Davada BioNTech, Kovid-19 salgınından bu yana dünya çapında en büyük tazminat riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

DAVA REDDİHAKİM NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Almanya'da bir sağlık çalışanının, Kovid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması iptal edildi. Davanın ilk duruşması bugün görülecekti. Alman basınında yer alan haberlere göre, mahkeme sözcüsü, davacının avukatının reddihakim talebinde bulunduğu için ilk duruşmanın iptal edildiğini duyurdu. Haberlerde, reddihakim talebinde, davanın önemi nedeniyle bir yargıç yerine hakimlerden oluşan bir kurul tarafından karara bağlamasının istendiği belirtildi. Mahkemenin bu talebi birkaç gün içinde değerlendireceği kaydedildi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.