Dolar 32,3123
%0.1
Euro 35,0040
%0.51
Altın 2.446,810
%0.9
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN KARADENİZ YEREL YÖNETİMLERDE YENİ VİZYONLARI ANLATTI

  • İstanbul Gündemi
  • 18.01.2015 - 14:26

BAŞKAN KARADENİZ YEREL YÖNETİMLERDE YENİ VİZYONLARI ANLATTI

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Avrasya Bir Vakfı tarafından gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyonlar’ başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

Vakıf binasında yapılan toplantıda Temel Karadeniz’in yanı sıra, Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar, Prof. Dr. Salih Aynural ile  Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları, ve pek çok vakıf üyesi de hazır bulundu.

‘KÜÇÜKÇEKMECE İÇİN DOĞRU BİR YOL HARİTASI BELİRLEDİK’

Küçükçekmece Belediyesi’nin insan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğinin altını çizen Temel Karadeniz, “Biz siyasi iktidar olarak 11 yıldır burayı yönetiyoruz. Aziz bey bizden önceki dönemde çok önemli bir belediyecilik hizmeti sergiledi. Küçükçekmece ilçesinin kendine yetebilecek hale gelmesini sağladı. Eskiden tek bir kültür merkezi olan, tek bir öğretmenevi olan bir ilçeydi burası. Şimdi ise kültür merkezleri, tiyatro salonları, bilgi evleri var. Bundan sonra bugüne kadar gelmiş eserlerin ayakta kalması için onları doğru işletmemiz gerekiyor. Tüm bunlarla Küçükçekmece için doğru bir yol haritası belirlediğimizi düşünüyorum.”dedi.

KÜÇÜKÇEKMECELİ VATANDAŞLARI RAHATLATAN AÇIKLAMA

“Dün sosyal tesisleri sadece meclis üyeleri kullanırken artık bu değişti, halk da kullanıyor. Günümüzde kaymakam, vali, belediye başkanı herkes halkla iç içe olmak zorunda.”diyen Karadeniz, kendisini göreve geldiği günden bu yana, her gün vatandaşların ziyaret ettiğini, bazen görüşme taleplerine yetişemediği söyledi.  Küçükçekmece’de yaşayanların en büyük sorununun ise ulaşım olduğuna değinen Karadeniz, “Marmaray çalışmasının uzaması, Halkalı’ya metronun gelmemesi nedeniyle vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Bu konularda şunu söyleyebilirim ancak, 2016 yılında tren hattı tekrar kullanılacak gibi gözüküyor.”diye konuştu.

‘TEMİZLİK İŞÇİLERİMİZİN PAZAR GÜNÜ AİLESİYLE OLMASINI İSTEDİK’

Programda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Temel Karadeniz, gelen bir soruyu şöyle cevapladı: “Pazar günleri hariç ilçemizde her gün çöp toplanıyor. Bizler neden bir gün ara verdik çünkü temizlik işçilerimizin de aileleriyle beraber vakit geçirebileceği bir günleri olsun istedik. Çocuklarıyla el ele onlar da parka gitsin istedik. Vatandaşlarımızdan ricamız bir gün sabırlı olup Pazar günleri çöplerini çıkarmamaları.”

‘KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANINI TEBRİK EDİYORUM’

Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i tebrik ettiğini belirterek, “Küçükçekmece’de belirli bir süre meclis üyeliği yaptım. Aziz Yeniay fevkalade başarılara imza atmıştır, inanıyorum ki Temel Karadeniz döneminde de bu başarılar devam edecektir.”dedi. Prof. Dr. Salih Aynural ise, “Her şeyin belediyeden beklenmesi ve bunun gösterilememesi belediye başkanlarının şevkini kırıyor.”diye konuştu. Program sonunda ise Avrasya Bir Vakfı tarafından Temel Karadeniz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Yemekle başlayan etkinlik çay ikramıyla son buldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.