Dolar 32,2143
%-0.09
Euro 34,7793
%-0.06
Altın 2.449,040
%0.68
Bist-100 10.331,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Arda’dan 27 Mayıs mesajı ‘Bu acıları yaşatan zihniyeti şiddetle kınıyorum’

  • İstanbul Gündemi
  • 27.05.2022 - 14:51

27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirilen darbe ile dönemin başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşları, mahkeme tarafından Adnan Menderes (Başbakan), Fatin Rüştü Zorlu (Dışişleri Bakanı) ve Hasan Polatkan (Maliye Bakanı) idam cezasına çarptırılmışlardı.

Başkan Ekrem Eray Arda’nın mesajı şu şekilde:

“Bugün 27 Mayıs 2022. 62 yıl önce bugün kerameti kendinden menkul bir avuç insan, kendi kendilerini vazifelendirerek, üstelik yüce kavramları kullanarak ve kirleterek milli iradeye saldırdılar. Bu milletin bu saldırıyı püskürtmesi yıllarını aldı; Türkiye’nin geleceğini aldı. Başbakanımızı, bakanlarımızı şehit verdik. Nihayetinde galip olan yine milli irade oldu; o gün saldıranları bilen yok ama bugün biz şehitlerimizi anıt mezarlarda anıyoruz. Hamdolsun.”

“Bu darbelerin yegane mağduruyuz”

“Biz, bu haksızlığın acısını hala içinde taşıyan demokratlar, bu acıdan çıkardığımız derslerle demokrasi mücadelemize devam ediyoruz. Başımız dik devam ediyoruz. Bugün burada şehitlerimizin huzurunda toplanan bizler, bu darbelerin yegane mağduruyuz. En gür sesi çıkarmak da sureti haktan görünüp milleti dolandıranların değil, milletin evlatları olan bizlerin hakkıdır. İşine gelince Menderes’in adını diline dolayıp Yassıada’ya otel yapanların değil, Menderes’in yolundan gidenlerin hakkıdır.”

“Yeni yeni darbe yolları keşfettiler”

“Türk milleti 27 Mayıs’ların bir daha asla yaşanmasına izin vermez. Biz, 76 yıldır onca ezaya karşı dik durmuş demokratlar milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü Demokrat Parti olarak bizim bir misyonumuz var; kaba kuvvetin siyasete müdahil olmasına karşıyız. Kaba kuvvet, birden çok formda gösterebilir. Bazen ayan beyan ortadadır, darbe budur. Kaba kuvvetin kör göze parmak misali uygulandığı halidir darbeler. Ancak milletin darbelere tepkisi görülünce, kaba kuvvet uygulayanlar da yeni yöntemler geliştirdiler, yeni yeni darbe yolları keşfettiler. Dün darbelerle gelenlerin yolundan gidenler, bugün davalarla, sözüm ona operasyonlarla saldırıyor. Bir bakıyoruz dünün köpek davalarının, bebek davalarının yerini bugün fikrini söyleyen siyasetçilere açılan davalar almış. Bu bu yeni darbe formunu görüyoruz ve ifşa ediyoruz. Bugünün Türkiye’sinde siyaseti yargı eliyle, siyasi yasaklarla tepeden dizayn etmek mümkün değildir, bu millet bunu aşmıştır. Hukuk hepimize lazım; hukukun siyasetin sopası olarak görülmesi bir norm haline gelirse, bunu alışkanlık haline getirenler de bundan nasibini alacaktır.”

“Onlar oradaysa, bizler de buradayız”

“Demokrasi, biz demokratlar ve milletimiz için yüksek bir idealdir. Biz demokrasinin sürekli geliştiğini bilen ve her zaman çağın gerçek demokrasisini yakalama hedefiyle ilerleyen bir hareketiz. Demokrasi değerlerini hazmedemeyen bu zihniyet, amaçlarına ulaşmak için uğraşmaya devam edecektir. Ama onlar oradaysa, bizler de buradayız. Bu millete bu acıları yaşatan zihniyeti bir kez daha şiddetle kınıyorum. Darbeciler tarafından haksız bir şekilde idama mahkum edilen merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve Bakanlarımız olmak üzere 27 Mayıs darbesinin tüm mağdurlarını saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.