Dolar 32,2219
%-0.07
Euro 34,6494
%-0.08
Altın 2.390,910
%-0.1
Bist-100 10.199,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz Tunç’tan çok konuşulacak açıklama! ‘DEM Parti aynı yolu izlerse...’

Bakan Yılmaz Tunç’tan çok konuşulacak açıklama! ‘DEM Parti aynı yolu izlerse...’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan DEM Parti'yle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada "DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir" ifadelerini kullandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.04.2024 - 17:57

DEM Parti'nin kapatılması çağrısına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kapatılan partiler oldu, şu anda devam eden davalar var. Dolayısıyla DEM Parti aynı yolu izlerse aynı muameleyle karşılaşır" dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜN DE BİR SINIRI VARDIR”

Türkiye Yüzyılı'nda Çocuk Hukuku panelinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, DEM Parti'nin kapatılması yönündeki çağrılara ilişkin şunları söyledi: “Böyle bir hukuki süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun, terörü, şiddeti reddedin. Demokratik siyaset yapmak istiyorsanız özgürce siyasetinizi yapın. Çünkü, millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor, terörü desteklesin diye oy vermiyor. Terörü destekleyen, şiddete teşvik eden açıklamalarda bulunursanız, uygulamalar yaparsanız, böyle bir politika içinde olursanız, demokratik hukuk devleti elbette buna müsaade etmez, yetkili makamlar devreye girer. Sonuna kadar düşünce ve ifade özgürlüğü... Bu konuda hiçbir kısıtlama olmadan herkes eleştirisini yapabilir ama onun da bir sınırı vardır. Özgürlüğün de bir sınırı vardır. O da ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz, kişi hak ve özgürlükleri, yaşam hakkı. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadele bir tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecek.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.