Dolar 32,2699
%0.09
Euro 34,8022
%0
Altın 2.455,350
%0.94
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Arnavutköy’de meydan ve katlı otoparkın temeli atıldı

  • İstanbul Gündemi
  • 14.10.2021 - 20:35

Nitelikli toplu yaşam alanlarının artırılması amacıyla semt merkezlerinde yapılması planlanan Yaşam Merkezleri ve Meydan Düzenleme Projeleri bir bir hayata geçiyor. Bu kapsamda Hadimköy Mahallesinde temeli atılan 18 bin m2’lik meydan çalışması tamamlandığında ilçe halkına hizmet edecek. 

Geçtiğimiz senelerde restorasyon çalışması tamamlanan tarihi istasyon binaları ve yapım aşaması tamamlanan kültür kampüsü ile Hadimköy; meydan düzenlemesiyle modern bir görünümün yanında kültürel ve sosyal anlamda da nitelikli bir merkez haline gelecek.

240 ARAÇLIK OTOPARK VE PAZAR ALANI

Hadımköy’de temeli atılan 18 bin m2 lik alan içerisinde 240 araçlık otopark da yer alacak. Ayrıca vatandaşların kapalı alanda, modern şartlarda alışveriş yapmalarını sağlamak için, 5 bin m2 kapalı alana sahip kapalı pazar alanı da hizmete alınacak. Meydan tamamlandığında yürüyüş alanları, kent mobilyaları ve ticari alanlarla yeni yüzünü kavuşacak.

BALTACI: “UZUN YILLAR ARNAVUTKÖY’E HİZMET EDECEK”

'1. Etap çalışmasıyla beraber 90 bin m2 alanın üzerinde olan bir çalışmanın 2. Etap temelini atıyoruz ' diyen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “İçerisinde kültür tesislerinin olduğu, camimizin olduğu temelini attıktan sonra da kapalı pazarımızın yer alacağı, katlı otoparkımızın olacağı meydanımızın ve ticari birimlerimizin olacağı büyük bir alan. İnşallah uzunca bir zaman ilçe halkına, mahalle halkına hizmet verecek ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bu bölge, aynı zamanda da modern bir meydan haline de gelecek.” diye konuştu. 

Tuğçe Huy / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.