Dolar 32,1115
%-0.16
Euro 35,1168
%0.07
Altın 2.471,140
%0.14
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Aracınıza En Uygun Akü Modellerine Otolye Farkı ile Ulaşın!

  • İstanbul Gündemi
  • 13.07.2021 - 23:38

Aküler bir aracın çalışması için olmazsa olmaz yedek parçalardır. Eğer akünüzde bir sorun yaşıyorsanız ya da akünüzün ömrü dolduysa yerine en kısa sürede bir akü almanız gerekecektir. Akü kalitesi düştüyse aracınızın çalışmayabilir ya da çalışsa bile sürüş sırasında sorun yaşayabilirsiniz. Kaliteli, aracınız için uygun performans ve güçte aküler seçmek istiyorsanız; akü markaları ve modelleri arasından seçim yapmanızı sağlayacak önerilerimiz var.

Akü Modelleri Nelerdir?

Aküler genel olarak elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo etmektedir. İhtiyaç duyulduğunda da depoladığı bu enerjiyi elektrik enerjisi olarak cihaza aktarmaktadır. Akünün çalışma mekanizması basit olsa da, imal edildiği metal cinsine ve çalışma mekaniklerine göre pek çok farklı akü modelleri vardır. En yaygın kullanılan aküler kurşun asit akülerdir. Bunun yanı sıra nikel demir ve nikel kadmiyum gibi daha farklı aküler de mevcuttur. Bu sınıflandırmanın yanı sıra, kuru-sulu, AGM ve jelli VRLA aküleri olmak üzere pek çok farklı model vardır. Bu modeller aracınızın özelliklerine ve akünüzden istediğiniz performansa göre seçim yapmanız gereken modellerdir. Aracınızın performansını yükseltecek, kaliteli, dayanıklı ve uzun ömürlü modeller ile akünüzden aldığınız verimi arttırabilirsiniz.

Akü Markaları Arasından Nasıl Seçim Yapılır?

Akünüz için markalar arasından seçim yaparken aracınızın türü, akünüzün ölçüleri ve akünüzün performansı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Genel olarak akü markaları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken konuları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Akünüzü yenilemek istediğinizde öncelikle aracınız için uygun ölçüde aküleri tercih etmelisiniz. Bunun için akünüzün ölçüsünü en, boy ve yükseklik olarak not edebilirsiniz.
  • Ayrıca marş gücü ve kapasite gücü aracınız için ideal olan modellere erişmelisiniz. Aracınızdan düşük değerde akü modelleri seçmek aracınızın marşında sorun yaşamanıza yol açacaktır. Eğer araç kapasitenizin üzerinde aküler seçerseniz bu durumda seçilen aküler hiçbir zaman yeterli düzeyde şarj olamayacaktır. Bu nedenle de akünün performansı düşecek ve ömrü kısalacaktır.
  • Marş gücü ve akünün kapasite değerini incelerken değerin Avrupa mı yoksa Japon standartlarına göre mi tayin edildiğine dikkat etmeniz gerekecektir. Bunun için akünüzü inceleyebilirsiniz. Eğer aküdeki değerler EN ile belirtiliyorsa bu Avrupa standartlarının baz alındığını gösterecektir. Eğer JIS kısaltması varsa Japon standartlarına göre değerlerin belirlendiğini ifade eder.
  • Aynı zamanda akü markaları arasından seçim yaparken aracınızın markası, üretim tarihi, modelin yer aldığı ana ve alt grupları göz önünde bulundurmalısınız.
  • Aracınız için ihtiyaç duyduğunuz akünün seçimini doğru yapmak için kaliteli ve uzun ömürlü aküler sunan markaları tercih etmelisiniz.

Akü Fiyatları Nelerdir? Bütçenize Uygun Yedek Parça Hizmeti

Akünüzü değiştirirken bütçe dostu akü fiyatları ile aradığınız aküye ulaşabilirsiniz. Sizlere hem servis ve bakım hem de yedek parça hizmeti sunan Otolye ile aradığınız ürünleri en kısa sürede temin edebilirsiniz. Aracınızı ve ihtiyacınız olan hizmet ve ürünleri seçerek tüm hizmet veren firmalara bir tık ile ulaşabilirsiniz. Ürünlerin kalitesi ve puanlamalarını inceleyebilir; ürünleri sunan firmalar hakkında yapılan yorumları okuyabilir sizden önceki tüketicilerin deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için bayilerle online olarak birebir görüşerek sorularınızı sorabilirsiniz. Taksitli ve güvenli ödeme imkanları ile avantajlı bir alışverişe imza atabilirsiniz. Eğer aldığınız akü aracınıza uymazsa ya da size aktarılan özelliklere sahip değilse 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Bu kapsamda Otolye paranızın güvencesini sağlayan, aracınızın ihtiyacı olan 10.000‘i aşkın yedek parçayı, onlarca farklı marka ve parçacıyı tek çatı altında toplayan bir platform olarak size hizmet vermektedir. Güvenilir, kaliteli ve akü fiyatları için ödediğiniz meblağın güvencesini yani iade hakkınızı koruyan bir hizmetten yararlanmak için hemen Otolye.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.