Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

142 YENİ HALK EKMEK BÜFESİ KOMİSYON RAPORUNA GÖRE BELLİ OLACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 15.12.2020 - 12:16

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısında gündeme gelen 142 Halk Ekmek büfesi açılması teklifinin hemen karara bağlanmasını isteyen CHP grubuna karşı, Ak Parti grubu komisyon tarafından hazırlanacak rapora göre ihtiyaç varsa açılabileceği yönünde karar verdi. 

Halk Ekmek büfeleriyle ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Halk Ekmek’e olan yoğun talebin karşılanması için yeni büfelerin açılmasına ihtiyaç olduğunu ve 142 noktaya ihtiyaç sahibi üçüncü kişiler tarafından çalıştırılmak üzere yeni Halk Ekmek büfe yerlerinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş‘ye tahsisi konusunda yetki verilmesi teklifini okudu.

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, konunun teklif karar olarak değil “teklif” olarak komisyona sevk edilmesini önererek, yeni büfe yerlerinin Hukuk Komisyonu tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Halk Ekmek fabrikalarının bazılarının üç vardiya yerine iki vardiya ile çalıştırıldığı için İstanbullular’ın ekmek ihtiyacını karşılayamadığını ve büfelerin önünde bu sebeple uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Göksu, “Eğer halk ekmek büfeleri yetmiyorsa, ihtiyaç analizi yaparsınız, hangi ilçeye ne kadar niçin lazım, nerede eksik var getirirsiniz ve komisyonda tartışarak karar veririz' dedi.

Karşılıklı polemiğe neden olan yeni Halk Ekmek büfelerinin tahsisi teklifi, AK Parti grubunun isteği ile komisyona sevk edildi. Komisyon tarafından incelenerek rapor haline getirilerek teklif, sonrasında yeniden mecliste görüşülecek.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.